marți, 17 februarie 2015

Sportul în viaţă

                               "Viaţa e frumoasă atunci când faci sport", spunea un om înţelept în viaţă (adică o profesoră de-a mea).
"Eu nu înţeleg cum oamenii nu au timp să facă sport. Nu concep ideea cum că la numărul de locuitori din acest oraş, există foarte puţine săli de gimnastică."
"Pe timp de vară, atunci când vezi o femeie la plaja, în costum de baie, indiferent de faptul că e slabă sau grasă, îmi pot da seama cine a făcut sport cu o zi înainte şi cine nu."
Toate acestea au fost citate din aceeaşi sursă prezentată în prima paranteză. 
                                Însă cum e şi zicala: "viaţa bate filmul", aşa şi realitatea e diferită de aşteptările şi dorinţele ascunse ale domnişoarei de vreo 40 de ani.
Dorinţa oamenilor pentru sport a crescut (se pare) în ultima vreme, ceea ce a dus la un număr mai mare de alergători ambulanţi prin parcuri sau pe străzi (ferindu-se de javre ieşite de prin boscheţi pregătite pentru a apuca de funduleţul apetisant şi bine lucrat pe orice alergător).
                                Dar cum bancurile sunt inspirate din realitate, următorul banc se mulează perfect pe situaţia care va fi menţionată cu câteva rânduri mai jos. Banc: dacă te vede cineva în România făcând jogging, spune că ai furat ceva.
                               Acum poveste: eram într-o zi prin parc, mă plimbam în bătaia caldă a razelor de soare, admirând alergătorii şi lacul îngheţat. Pe alee se zăresc doi bărbaţi în vârstă (asta pentru a nu spune că erau doi boşorogi ramoliţi care aveau sânge în alcool). Din spatele lor venea alergând un tânăr, nici prea gras, nici prea slab.
Moşulică 1: Cine l-o fi alergând p'ăsta?!
Moşulică 2: Săracu' de el!
Deci de aici tragem concluzia de minte îngustă de care dau dovadă unele specimene nedezvoltate, care normalul lor este să se uite la Antena 1, să spargă seminţe în faţa blocului şi între timp să mai bârfească şi pe X sau pe Y.
                              Dacă persoana menţionată în prima paranteză, i-ar fi auzit pe cei doi, probabil ar fi făcut infarct... pentru că ea nu înţelege cum o persoană care are un salariu minim pe economie, un job full, o familie, copii de crescut, mâncare, curăţenie de făcut, etc. etc. etc... chiar nu mai au timp şi de sală, iar din perspectiva persoanei din prima paranteză, sunt nişte persoane care trăiesc degeaba.
Însă aşa ne-am obişnuit... să spunem că suntem graşi pentru că mâncăm de la KFC, mâncăm ceafa de porc la ora 23 fără salată pentru că strică gustul, ne uităm la Măruţă pentru că ne place de Edy...
                             Şi uite aşa, dacă faci sport te consideră lumea un dezaxat care merită toată compasiunea celor din jur. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.