miercuri, 5 octombrie 2011

Dependenţa de internet

       Dependenţa asta de internet e la fel ca dependenţa de alcool, sau ţigări...sau alte lucruri "necurate". Acum când nu ştii ceva te ajută nea Google. Când ai o temă de făcut şi nu ai nici o idee despre ce să scrii, imediat sari în faţa computer-ului şi începi să butonezi în căutarea răspunsului. Internetul ăsta dă dependenţă. Ar trebui să existe centre în care să se poată trata şi această dependenţă de internet. Tot acest succesc al tehnologiei a "răsturnat" comunicarea clasică în care trebuia să ne întâlnim. Înainte trebuia să mergem până la magazin pentru a cumpăra diferite produse, dar acum totul este mai simplu pentru că putem face cumpărături şi pe internet. E mai uşor, mai practic.
      Cum îţi dai seama că eşti dependent de internet? Atunci când rămâi fără internet parcă intri în sevraj, care este similar cu sevrajul de alcool sau droguri: devii agitat, eşti trist, nu-ţi găseşti locul. Dependenţa asta de internet se "instalează" încet în noi. Totul începe ca un joc, ca o curiozitate. Este ca un joc care început, nu ne lăsăm până nu-l terminăm. Nu ne dăm seama că devenim dependenţi. Cu timpul viaţa virtuală ia locul vieţii reale.  Totul se va rezuma doar la computer, internet..şi cam atât. Pe site-urile de socializare ne putem da drept cine vrem noi, arătăm aşa cum vrem, ne numim aşa cum vrem noi. Această dependenţă de internet este des întâlnită în rândul tinerilor. Ar trebui să facem ceva să nu mai fim dependenţi, dar nu prea ştim exact ce. Poate mai multe ieşiri, poate să nu ne  plătim factura la internet....doar aşa scăpăm de această dependenţă. Poate...

3 comentarii:

  1. Diagnostic? Corect! Urmeaza tratamentul. Hm. Cred ca e necesar un tratament de incredere in sine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmmm...dependenta asta de internet e de mai multe feluri. De exemplu eu sunt dependent. Dar din anumite motive:
    1. mananc de pe urma internetului, imi platesc telefonul de pe urma lui, am bani de tigari de pe urma lui, etc.
    2. cand ma trezesc dimineata primul lucru pe care il fac, aprind calculatorul
    3. simt o senzatie ciudata cand stiu ca nu pot avea acces la internet chiar daca pe moment nu am nevoie
    4. jumatate din oamnii pe care ii cunosc sunt de pe internet

    Acestea fiind spuse iti faci o idee. DAR....nu mi-am mutat viata in jurul unui avatar. Am stiut sa-mi tin prieteni, ies cu ei, ma bucur de mici maruntisuri care ne fac viata mai frumoasa, si cel mai important, SUNT TOT EU. Nu m-am transformat intr-o chestie virtula, care exista doar pe www si care este asa cum visez. Am ramas si voi ramane acelasi om, cu defecte, cu calitati, cu nervi,probleme,bucurii.
    Si totusi exista si cei care se identifica cu un caracter online. Din fericire nu si eu. Si sper sa ramana asa.

    RăspundețiȘtergere
  3. P.S. Sterge acest comentariu daca vrei, sunt doar cateva sfaturi: Schimba fontul de la postari cu unul mai lizibil. E foarte obositor pentru cei care citesc mai multe articole. Si scoate verificarea cuvintelor de la comentarii. E total inutila si nu te fereste de spam ;)

    RăspundețiȘtergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.