miercuri, 23 decembrie 2015

Sfaturi pentru sărbători liniștite

                Vrei să-ți dau câteva sfaturi cum să treci cu bine de perioada asta obositoare a Crăciunului?
Știu că răspunsul tău e ”DA”, că doar de asta citești textul ăsta acum.
Perioada asta e obositoare tocmai pentru că trebuie să stai la cozi imense peste tot. Vrei să-ți cumperi un covrig? Trebuie să stai la rând pentru că sunt vreo trei băbuțe înaintea ta care cumpără vreo zece cozonaci. Iar tu doar un covrig pe care să-l mănânci pentru a nu leșina în timp ce stai la rând pentru a cumpăra carne... Trist, nu?
               Însă am un sfat pentru tine. Niciodată nu pleca la cumpărături singur. Mai ia cu tine cel puțin o persoană. Și știi de ce? Pentru a face cu rândul la casa de marcat. Stai tu juma'  de oră, mai stă cealaltă persoană juma' de oră și uite așa trece timpul. 
              Cel mai interesant e să stai la rând și să asculți ce discută lumea din jurul tău. Deci fii atent la discuții! Nu ai vrea să ratezi o rețetă fabuloasă de cornulețe foarte fragede sau o rețetă de cozonac pufos. 
              Însă ce te faci când ești acasă? Când ești acasă și îți sună soneria aproape continuu, cu mici pauze... îți dau un sfat. Oprește-o! Dacă nu poți, așteaptă-i pe colindători așa cum se cuvine. Adică cu ”vorbe de duh” și chef de ceartă. Nu-i bate. De Crăciun trebuie să fii mai bun. Arată-ne la toți că poți... Știu că poți! Deci nu-i bate.

****Dacă ai fost la profil uman, sări direct la următoarul paragraf înstelat****
Cu toții știm algoritmul ”Colindător-Gazdă”. E un fel de algoritm al lui Euclid. Adică e ceva logic. 

# include<colindător.h>
#include<gazdă.h>
int main()
{
int c, g, b=0;     *unde ”c” reprezintă colindătorii, ”g” - gazda -, ”b”-banii*
cout<<”Primiți cu colindu'?”;
cin>>b;
c=1;
while(c<=g);
{
c=c+”acceptăm doar bani”;
c++;
}
cout<<”La anu' și la mulți ani!”;
"<<g<<"Ăsta e tot colindu'?”;
”<<c<<”Să fii gazdă sănătoasă și la anu' și mai bogată”;
”<<b<<”not found”;
}


****Bine te-am regăsit umanistule! Tu, cel ce ai învățat istorie și ai luat o notă mai mare decât mine la BAC, doar pentru că ai dat la istorie.****
Degeaba te-ai uitat peste programul de mai sus, pentru că nu ai înțeles nimic. Hai să ți-l traduc.

Se ia un grup de colindători și cel puțin un fraier care să le deschidă ușa. Colindătorii încep tirada cu veșnicul ”primiți cu colindu'?”, iar cel care i-a deschis ușa spune ”da”. De aici începe algoritmul propriu-zis. Dacă ar fi zis ”nu”, totul era mult mai frumos și se încheia totul mult mai repede, iar eu nu mai scriam atâta. Nu?! E logic!
După ce au cântat prost un colind expirat, aceștia așteaptă bani, pentru că în ziua de azi nimeni nu mai primește mere, nuci sau cozonaci. E un alt algoritm simplu care se termină cam repede. Colindătorul vine și vrea bani, iar gazda nu-l primește. Și aici se termină toată bucuria sărbătorilor. Muhahaha!!!
Revenind, După ce au terminat de urat, colindătorii așteaptă bani, moment în care gazda întreabă: ”Ăsta a fost colind? Și cadavrul pe care-l țin ascuns în baie putea mai bine decât voi.”. Așa că, în speranța că poate, poate vor primi și ei cevă (măcar un leu, doi acolo, de vreo două țigări de la magazinul din colț) spun cu multă pasiune replica: ”Să fii gazdă sănătoasă și la anu' și mai bogată”. Însă chestia asta nu ține de fiecare dată... așa că e posibil să li se închidă ușa în nas, iar bani... ”la anu' și la mulți ani!”.

Cam astea sunt sfaturile pentru azi... Ar mai fi câteva de spus, însă nu vreau să vă rețin prea mult din treabă, dragi ”spiriduși ai lui Moș Crăciun”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.