luni, 30 mai 2011

Influenţa profesorilor asupra elevilor...

     Profesorii au o influenţă foarte mare asupra elevilor. Chiar dacă ajungi în liceul şi la profilul la care ai visat să ajungi, sigur se vor găsi câţiva profesori care te vor face să-ţi plângi de milă şi astfel tu vei alege să pleci de acolo pentru faptul că profesorul X este foarte rău atunci când vine vorba de note.
     Mereu au existat şi mereu vor exista profesori răi care vor băga spaima printre elevi şi să fie recunoscuţi drept "spaima şcolii". Pentru ce? Ca să-i arate elevului că el deţine puterea? Dacă este rău şi pune notele mici cu cea mai mare fericire, atunci el va fi  înjurat la toate colţurile şi i se va dorii tot răul din lume.
     Dacă elevii aleg să se mute la alte licee, nu e  numai vina sau dorinţa acestuia  ci şi profesorii au o anumită influenţă. Elevii fug de profesori din cauza fricii pe care le-o inspiră. De ce profesorii sa spulbere visele elevilor, în loc să-i ajute să şi le împlinească ? De ce un profesor vrea sa fie ţinut minte ca profesorul care "mi-a dat nota 3"? Cu ce îl satisface pe el, ca profesor, asta? 
     Profesorii să se gandească şi la elevi, chiar dacă sunt varză călită, măcar să le dea o şansă. Şi ei au fost elevi şi fiecare dintre ei a experimentat acel sentiment de spaimă, când stai cu ochii pe ceas ca pe butelie aşteptând să se sune şi rugându-te să nu te asculte. Ca elev cer MĂCAR O ŞANSĂ ca profesorii să ne înţeleagă chiar dacă suntem tufe la unele materii, iar la altele excelăm.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.