miercuri, 11 mai 2016

De ce să nu faci nunta la țară

                    Unele fete visează încă de când sunt copile la rochia aia importantă, la emoțiile unei nunți bine aranjate, la lacrimi de bucurie și alte lucruri din astea pompoase. Însă ce te faci atunci când, odată ce ai crescut, totul se schimbă? Cum ar fi ca atunci când vrei să te căsătorești, să-ți dai seama că singurul loc în care îți permiți să ai o nuntă cu câțiva invitați este undeva la țară? Însă nu e nimic rău în asta, te gândești tu...

Însă hai să-ți spun de ce nunta la țară e nașpa.

                    În primul rând evită să te duci la primărie/biserică pe jos. Există mașini, chiar dacă ai de mers două minute pe jos, alege mașina. Te vei simți mai apropiată de ideea unei nunți la oraș.
                   Dacă nu vrei să îi ții pe invitați în curte și să calce în tot felul de materii mai puțin întâlnite pe străzile din oraș, închiriază un restaurant/cort. Numai gândește-te! E frig, plouă... unde bagi invitații? Le dai o pelerină? O umbrelă? Le pui o pătură în cap?! Nu! Da, cortul niciodată nu o să fie precum restaurantul ăla cu covor roșu la care visai tu în tinerețea ta demult apusă. Însă relaxează-te! Există restaurante/cămine culturale. Te înțelegi cu patronul, închiriezi localul și asta e. Ai unde să bagi invitații.
                   O problemă atunci când faci nunta la țară, fie că e la cort sau într-un bar de bețivani ordinari, asigură-te că există o toaletă... și nu aia din fundul curții. Asigură-te că toaleta nu ”e imediat cum ieși pe ușa asta, mergi pe holul ăsta, apoi ieși în ulița cealaltă și apoi mai mergi un pic și vezi că scrie WC... și vezi că ușa nu se închide”. Nu! Dacă nu te interesezi de asta e tot posibilul să te înjure câțiva invitați care se vor ține toată noaptea și nu se vor mai ridica de pe scaun și nici nu vor mai consuma vreo băutură.
                  Dacă faci nunta la țară nu te aștepta la chelneri. Singurii chelneri pe care îi vei găsi, vor fi rudele tale apropiate. O să vezi că poți mânca, deși cineva a tăiat roșiile fără mănuși în mâini. O să fii bine!
                  O altă parte proastă la nunta la țară este că e fix ca alea de prin filmele românești de genul ”Nuntă mută”, în care se pregătesc tone de mâncare. O să vezi că nu o să poți scăpa fără ca bucătăresele din familie să facă vreo 500 de sarmale, vreo 10 kg de friptură, 50 de pulpe de pui la grătar, trei feluri de prăjituri și multe alte chestii. Da, ai putea hrăni un batalion timp de vreo lună, chiar dacă tu ai doar vreo 30 de invitați, pentru că vezi tu, atunci când erai mică ți-ai imaginat că o să ai zeci de prieteni pe care poți conta oricând. Însă acum ți-ai dat seama că singurii tăi invitați sunt chiar rudele tale. Drăguț, nu?!
                   Când vine vorba de muzică, încearcă (pe cât poți tu de mult) să nu lași pe oricine să bage muzică - pentru că vezi tu... ai doar 30 de invitați și ăia rudele tale, așa că nu ai de ce să aduci un DJ (până la urmă oricine poate fi DJ). Însă dacă NU vrei ca la mica ta petrecere să-ți vezi invitații dansând pinguinul, meneaito sau alte nebunii de genul, înțelege-te cu cineva de treabă care să nu lase pe nimeni altcineva să bage orice melodie dorește. Atfel vei sfârși dansând pinguinul și brașoveanca.
Îți dau un sfat! Oricât de ”contra manele” sunt unii, fix ăștia vor fi ultimii care vor ieși din ringul de dans după ce s-a terminat maneaua. ”Scuza” lor: ”Păi ce să fac dacă toată lumea dansa. Nu puteam sta singur la masă”.
                  Atunci când faci nunta la un restaurant la țară, la capătul lumii, încearcă (pe cât posibil) să nu împodobești acel loc cu dantela rămasă de la Crăciun, cu hârtie creponată sau baloane de proastă calitate. Încearcă pe cât posibil să nu transformi nunta ta din secolul XXI, în nunta părinților tăi de acum zeci de ani, în care era un ”must have” rochia de mireasă cu paiete și mâneci bufante, hârtia creponată în scara pisicii și mese lungi cu scaune de o parte și de alta.

                Pe lângă toate astea ar fi o chestie. Sfătuiește-o pe tipa cu aparatul foto (că sigur va fi una așa ca mine care să fotografieze pe acolo și să fie îmbrăcată în rochie în timp ce bate vântul foarte tare) să-și țină rochia, pentru că nu se știe ce se poate întâmpla. Adică nu e de parcă i-ar lua vântul rochia și ar vedea toți cei care au fost pe fază o lenjerie de un roșu aprins...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.