luni, 20 februarie 2012

Din nou despre şcoală...

    Astăzi m-a cuprins o stare ciudată la română. Ameţeală+tremurat+panică..deci nu foarte tare, mai ales că mai eram şi ascultată...mdeaaa..
La info un 7...În pana mea, eu nu mă consider de 7 la info...Dacă nu am ştiut o chestie minoră, din punctul meu de vedere şi chiar dacă nu era minoră (dar era minoră, vă spun eu), eu zic că totuşi nu prea era cazul să-mi fi scăzut chiar aşa de mult...Dacă eu de la 9 am ajuns la 7...tare aş vrea să îi văd pe restul ce note or să încaseze. Dacă eu ştiu să mai scriu un vector alea, alea pe acolo pe când alţii se uită ca mâţa-n calendar şi ca calendaru-n mâţă...atunci ălora ce notă o să le pună? Dacă eu am făcut programul/ problema "cu mici ezitări"...păi restu'...or să aibă mari, da' mari ezitări...Înseamnă ca dacă nu ştiam decât jumătate, cred că mă bătea, mă trecea la loc şi îmi mai punea şi vreun 2 sau 3....Asta nu-i corect...!!!
Cam trebuie să îmi schimb comportamentul, felul de a fi. Adică să nu mai fiu aşa crispată şi să încep să mă pierd.  Nu, asta nu-i bine. La info ştiu, dar nu răspund pentru că îmi e frică..mă panichez. Dar nu numai la info ci şi la alte materii gen: română, engleză, chimie...Şi ştiu că am de pierdut din cauza asta. Şi pierd doar eu...
Cred că şi de-asta am avut starea aceea total ciudată la română...mai mult de panică că nu ştiam să răspund şi îmi luam un 4...(pe care sigur l-am luat după răspunsurile ca pentru murdo-muţi pe care le-am dat, adică nu am spus mai nimic,  ţinându-se cont că vedeam profesorul în dublu exemplar...iar scrisul parcă fugea de mine, iar colega mă tot regula la cap cu întrebări de genul "Ce ai? Ţi-e rău?").
    Şi încă ceva...un/unii prof/i parcă încep/e să simpatizeze unele eleve...Adică vorbeşte/vorbesc mai mult cu ele, le (s)explică chestii, trestii, bălării...oare mi se pare sau chiar aşa e?! Hmm...

6 comentarii:

  1. sistemul de notare din scolile din Romania e inexistent. Adica profii noteaza dupa ureche, lautareste, dupa cum li se pare lor.
    Nu e de mirare ca notele nu par date dupa merit ; pentru ca intr-adevar nu sunt ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum pe lângă faptul că trebuie să înveţi trebuie să fii şi înfipt şi să arăţi un oarecare interes faţă de materia pe care ţi-o predă resprectivu'prof. Chiar dacă ştii răspunsul la întrebare, dar nu vrei să răspunzi din anumite motive...profu' o să considere că nu îţi dai interesul faţă de ceea ce încearcă el să predea şi astfel ai o bulinuţă neagră.
      Şi mai e şi chestia cu pupatu' profilor în anumite locuri...metaforic vorbind...Dacă ştii să-i pupi exact în locul potrivit cu intensitatea potrivită, nota de trecere îţi este asigurată fără bătăi de cap.
      Şi mai e şi chestia cu mersul la meditaţie la profesor...dacă te duci la el ai şanse de 99% de obţinere a unei note de trecere la o materie care până atunci nu ieşeai din 3 şi 4.

      Ștergere
    2. Aia cu meditatiile la prof, e spaga mascata : si cam scumpa.
      La fel de jenanta e si asa sa faci frumos la ore, ca sa-si faca proful impresie buna despre tine, ca asta iti va asigura note bune : exact asta spuneam si eu, ca notele se dau dupa " impresii" si nu dupa un sistem clar de evaluare.

      Ștergere
  2. Stii..iti spun eu ca problema este ca nu te faci remarcata la ora(ma refer la romana)..adica sa raspunzi,orice intrebare pe care o pune proful iar la care tu ai un raspuns,chiar daca nu esti sigura de el..ridica mana si spune-i..el vede atunci ca tu iti da-i interesul si ca nu "dormi" in banca,ai sa vezi ca iti acorda mai multa atentie si iti creste si nota.Stii regula asta nu se aplica si la profa de franceza..ai observat ca ea chair daca o prefera pe gabi adica..na este foarte buna la franceza,atunci cand preda ceva,preda tuturor si explica foarte bine.Iar atunci cand tipa la noi si ne face prosti..nu spune si cu mici exceptii.Faza asta cu exceptii,profa de geografie spune ca suntem obraznici si asa mai departe dar spune si cu mici exceptii adica se refera la elevii constiinciosi.Eu zic sa ridici mana de cate ori ai ocazia pentru profesorul nu te musca..chiar si la chimie:))ridica mana domne' si spune ce gandesti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Aici era vorba de prima bancă, rândul din mijloc
      Dacă ridic mâna să spun ce gândesc despre profi şi despre viaţă şi despre dumnezeu şi despre tot...cred că o să mă exmatriculeze :D.

      Ștergere
    2. Ştiu că profu' de română nu muşcă...dar de profu' de chimie nu-s chiar aşa sigură, totuşi...Dacă te uiţi în ochii lui parcă te devorează... Am avut şi un coşmar cu el nopţile trecute...deci coşmar..şi să nu-mi zici tu mie că nu muşcă pentru că s-ar putea să te muşc eu.

      Ștergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.