luni, 23 aprilie 2012

Părinţii...

Cică: "De ce ai venit azi mai devreme?"...o întrebare tâmpită. De ce crezi că am venit mai devreme? De bine ce-mi era, nu?...."Că...da...ţie când îţi e un pic rău imediat vii acasă...". Bine, data viitoare promit că o să stau la şcoală până leşin. "Ai luat numai 8 la chimie? Nu puteai mai mult?"...Păi bine, până acum îmi scoteai ochii că de ce iau 4-5 la chimie, iar acum îmi zici de ce am luat numai 8? E 8, omul lui Dumnezeu, cine nu ar da din clasa mea să aibă 8 la chimie..."Daa...că mereu zici 4-5 la chimie, 4-5 la mate că aşa iau toţi...da' chiar aşa proastă e clasa aia sau doar tu?"....Merci că ai încredere în mine. "Când iei tu notă mare zici că se iau note de 4-5 şi te lauzi...şi când iei tu note de 4-5 îi dai şi pe restul ca exemplu că şi ei au luat note ca tine..."...Ooo...da..merci încă o dată că ai încredere în mine şi mă apreciezi şi mă crezi...
"Acum de ce plângi? Nu ţi-am dat niciun motiv să plângi."....Eee...mi-ai dat atâtea. Nu ai încredere în mine. Mă consideri proastă. Habar nu ai să mă  apreciezi. Atunci când iau 8 la chimie în loc să fiu felicitată pentru progresul făcut tu zici că mai bine nu m-aş lăuda cu nota şi că de ce nu am luat mai mult...Eu mă mulţumesc şi cu atât. Pentru MINE e notă mare. Dacă TU vrei notă mare, să te duci TU la şcoală şi să înveţi TU tot ce învăţ eu...ok?
"Că ce...atunci când te vei duce la un interviu şi o să-ţi zică ăla că nu te potriveşti, o să începi să plângi?"...Nu, nu o să încep să plâng pentru că atunci chiar nu am de ce. Dacă nu mă acceptă, pierderea lor. Dar când TU ca părinte nu mă apreciezi şi nu îmi zici nici măcar un "bravo" ci îmi zici "de ce nu am luat mai mult"...atunci eu ce să fac...să râd? Nu, nu cred...
Mă uit la alţii din clasa mea, iau note de 3 şi 4 în prostie şi nimeni nu le mai zice nimica. Pe părinţi îi doare undeva. Am colegi care fac absenţe în prostie. Eu dacă aş face absenţe, cred că toată ziua aş învăţa şi ar veni ai mei săptămânal la şcoală să vadă situaţia mea.
Mdaaa....părinţii ăştia...uneori îmi vine pur şi simplu să-i carbonizez.

6 comentarii:

  1. plangi numa pt atat:))?!
    sti cum e spui aa aia au atatea absente, spui asta penca nu esti obisnuita sa chiulesti penca parintii tai te vin la sc se intereseaza si nu prea merge cu chiulitu
    in al 2lea rand ce te plangi:-j ce aia nui nota:d crezi ca te intreab aia la interviu ce note ai av la chimie=))?
    iti zic eu ca daca ai face absente NU ai invata:d
    parca scoala fara chiuluri miici:-" e aiurea, dar chestia e sa sti unde sa te opresti:d

    RăspundețiȘtergere
  2. Gandeste-te ca parintii sunt atat de "duri" pentru ca iti vor binele. Si in adancul sufletului lor ti-ar spune "bravo", dar vor si mai mult de la tine. Si mie mi se intampla la fel..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ştiu că vor binele, dar uneori să se mai abţină în a arunca vorbe aiurea gen "Numai atât?"

      Ștergere
  3. Vai de pielea parintilor care in loc sa-0si sustina si incurajeze copiii, le dau la cap si le pun piedici ( psihologice ) !
    O sa joace copiii tontoroiul pe capul lor, atunci cand vor fi pe propriile picoare si vort fi suficient de maturi ca sa inteleaga pe deplin felul in care parintii le-au pus bariere in viata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Băi, eu nu vreau mare lucru de la ai mei...Eu vreau doar să nu mai fie atât de protectori. Mă enervează...şi vreau să se mulţumească şi ei odată cu notele pe care le iau. Nu-s elevă eminentă, dar nici proastă. Măcar un bravo acolo...că nu mă supăr...

      Ștergere
  4. Scoala e una dintre putinele situatii in care parintii o sa te faca sa te simti aiurea . Iar increderea .. nici eu nu stiu cum vine asta . Eu una alor mei le-am dat toate motivele sa aiba incredere in mine si tot nu au . As spuen sarumana daca as si eu o fata cuminte.. De multe ori imi zice mama " Sper sa ai si tu un copil asa ca tine , sa vezi atunci " . Si mereu ii raspund ca si eu sper la fel .

    RăspundețiȘtergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.