vineri, 24 ianuarie 2014

Ce mai fac elevii pe la scoala

                     Cred ca multi deja s-au obisnuit cu intamplarile bizare de care am parte la scoala: sobolani, profesori idioti, colegi si mai idioti...
                     Cand credeam ca mai rau de atat nu poate fi, am avut parte de bomboana cea mai buna de pe coliva (asta pana acum) si o bucatica de coliva, ca nah, sa fie totul mai bun. Dar hai sa nu incep cu sfarsitul, ci sa incep cu inceputul, asa cum ar fi normal.

                     Au fost odata ca niciodata niste copiii. Intr-o zi a tunat si a fulgerat si toti copiii astia au fost adunati intr-o clasa... si acesti elevi au nimerit sub paza unei diriginte ce mai apoi, dupa vreo trei ani, a ajuns internata la ceva spital pentru "trilulilu" (si nu ma refer la site...), dar inca i se mai permite sa profeseze, lucru ce ii cam intriga pe elevi si pe parinti. Dar pe elevi nu ii asculta nici dracu, ca cine crede niste cretini idioti care nu invata niciodata? 
                    Astfel, ajunsi in aceeasi clasa, elevii au dat peste tot felul de specimene de profesori. La mate au dat peste un profesor foarte calm, dar seamana intr-un fel cu lupul din Scufita Rosie dupa ce a mancat-o pe bunicuta, sau cu o gravida in vreo opt luni (Domn' profesor, burta aia e de la bere sau de la prea multa matematica?).
                   Am avut parte doi ani de ceva profesor dubios la romana. Profesor ce corecta cu verde (ocazional cu roz si mai ocaziona cu rosu) si care avea niste replici si mai dubioase: "Icsuleasca, ai baut ceva? Esti beata?", "Asta-i copy-paşte de pe interneti." Profesorul asta avea un al VI-lea simt (si masinile de spalat au sase simturi) atunci cand venea vorba de a detecta lucrarile copiate de pe internet.
                  Profesorul de chimie s-a facut remarcat imediat prin privirea sobra si pielea mai neagra. Abia mai tarziu urma sa descoperim ca acest munte de profesor putea zambi si reactiona pozitiv la mita sub forma de alcool si avea inclinatii spre glume porcoase.
                  Profesoara de istorie din clasa a IX-a plecat cu niste bani de la elevi, profesorul de istorie din clasa a X-a era cam de-o varsta cu istoria si ne putea relata pe larg cam cum a stat treaba cu disparitia dinozaurilor, pentru ca el statea la o samanta cu ceva reptila din care se trage gaina de azi.
                  La desen am avut un profesor, numele lui de scena e Big Foot... iar in clasa a XI-a am descoperit-o pe doamna Gillete, profesoara de religie.
                  In clasa a XI-a am facut cunostinta cu o profesoara de romana... simpatica doar ca are si ea un mare pacat, chiar daca e preoteasa, chiuleste-n draci de la scoala... e mai chiulangita decat unii elevi.
                  Tot in clasa a XI-a am facut cunostinta si cu noul profesor de istorie. Ne-a facut o impresie buna, om la locul lui, om linistit si cu minte... (a se retine ceea ce am zis despre acest profesor).

                  Revenim la intamplarile din prezent. Era o zi de joi, ziua cunoscuta ca si "Ziua bagarii in seama" (dar nu e nimic legat de asta). Stateam cuminti la ora de chimie asteptand sentinta: "a trece sau a nu trece?". O colega ce a stat mai mult prin diferite alte locatii numai la scoala nu, e ceva in genul: "corigente fara numar, fara numar, fara numar, fara numar..." iar la toate astea s-a mai adugat si o corigenta la chimie.
Profu': "X, cand sa te ascult? Vii sambata dimineata sa te ascult? Sau nu... ca dimineata fac piata. Dupa-amiaza e bine? Stii, eu dupa-amiaza am un serial... vrei sa te ascult inainte sau dupa serial? Vrei sa-ti dau numarul sotiei mele sa-i zici ca vin sambata sa te ascult?"
Desigur, un om normal si neinitiat in tainele glumelor porcoase ce le poate avea un profesor in bagaj, nu s-ar gandi niciodata ca in spatele acestor vorbe inocente s-ar ascunde ceva ce depaseste inocenta si trece in sfera +18.
                   Lasand chimia la o parte si fara sa mai lungesc povestea, va servesc acum bomboana cea mai dulce de care am avut parte in toti acesti ani. Sper ca a-ti retinut ceea ce am zis despre profesorul de istorie, daca nu... asta inseamna ca nu mi-ati urmat sfatul. Pentru neascultatori si puturosi: "Ne-a facut o impresie buna, om la locul lui, om linistit si cu minte... ". Azi insa ne-a tapetat pe fete niste intrebari, intrebarea cea mare de pe fata mea fiind: "Omu-i intreg la minte?". Azi, 24 ianuarie... zi istorica, ne-a invitat in cabinetul de istorie pentru a viziona un film. Desigur ca ne-am gandit la ceva istoric, nu la o aberatie de un minut. De ce aberatie? Pentru ca ne-a prezentat ceva tehnica de yoga, pe numele ei din carti: Kundalini. Chiar ne-a pus sa facem si practica (bine ca nu ne-a prezentat Kama Sutra...).
Profesorul: "Asezati-va comod pe scaune, cu picioarele tinute normal, mainile pe genunchi cu palmele in sus si inchideti ochii. Duceti-va mana dreapta la frunte si spuneti afirmatii adevarate (ne-a zis el ce sa zicem) apoi duce-ti mana la moalele capului si masati repetand in gand afirmatiile."
Eu in gand: "Ok, hai sa facem voodoo!"
Buzele imi tremurau in incercarea de a nu  incepe sa rad in modul meu unic si de neegalat.
Profu': "Acum deschideti ochii. Ce ati simtit?"
O colega: "Foame."
Profu': "Mainile sunt o parte a corpului prin care iese (bla, bla, bla... aici nu l-am mai ascultat). Deci o persoana poate simti o senzatie de cald, alta de rece..."
Eu in gand: "Extraterestri pitici... :|"
Profu': "Acum duceti mana deasupra capului. Ce simtiti?"
Imi venea sa-i zic ca simt ceva rece si nu, nu e de la tehnicile lui ciudate de yoga, ci e de la geam...
Profu': "Unii pot simti rece, altii cald..."
Eu in gand: "Heeeiii... spitalu' 1 are un pat gol, e chiar langa fereastra si te asteapta."
La sfarsitul orei, profu': "Daca aveti intrebari mi le puteti pune."
In clasa se auzeau greierii si nimeni nu spunea nimic...
Dupa ce am plecat de la istorie, am ajuns la concluzia ca profu' de mate tine toata energia Kundalini in burta... pentru ca aceasta energie porneste de la baza coloanei vertebrale, de la osul sacru.
Si am inceput sa ne gandim la ce ciudatenii are fiecare profesor...
Abia astept si alte ore de istorie, poate data viitoare ne invata sa invocam spirite sau sa chemam ploaia.

4 comentarii:

  1. Daca ar face cineva un serial despre aceea scoala , sigur nu m-as mai uita la Suborgatory asa mult .

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne fereste! Tin minte ca in clasa aVa, profa de romana, in loc sa predea, ne punea sa ne luam de maini si sa simtim energia, ne spunea despre apocalipsa (dupa ce a vazut filmul 2012) si venea in clasa plangand ca ii ia statul casa sau ceva de genul. Urmatoarea zi ne asculta. Iti poti imagina notele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Desigur ca imi pot imagina notele, pentru ca si profesoara mea de romana dupa ce nu vine la ore sau nu are chef de predat si vorbeste despre altele, incepe sa ne asculte si notele sunt pe masura.

      Ștergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.