duminică, 26 ianuarie 2014

Declaratii facute de ultimul neuron beat

                         A venit iarna! si asta o poate vedea oricine doar uitandu-se in calendar.
Nu stiu cati dintre voi stiti ca o mare parte din Romania e imbracata in alb... Odata cu venirea zapezii jurnalisti au gasit un subiect nou de discutie: "Teroarea alba". E iarna si trebuia sa ne asteptam la zapada, iar autoritatile trebuiau sa fie in stare de alerta si toata lumea cu un ochi pe prognoza meteo. Daca ningea vara mai ziceam ca lumea a fost luata prin surprindere, dar e iarna... e normal sa ninga, mai tare, mai incet... e normal.

                       Nord-ul judetului Braila va intra/este sub cod rosu de ninsori. Asta inseamna multa zarva pentru nimic. Poate fi si cod negru pentru ca autoritatile spun mereu aceeasi poezie: "Pana nu inceteaza nu putem face nimic. Zapada este incontinuu viscolita."
                      Azi am tot citit pe internet articole din diferite ziare si am dat peste declaratia inspectorului general al ISJ Braila. Am citit declaratia, am mai citit-o inca o data sperand ca poate nu am inteles eu bine. Din nefericire am inteles bine de prima data.
Declaratia: "In municipiul Braila se va invata deoarece domnul primar Simionescu ne-a asigurat ca pana luni dimineata strazile se vor curata si nu vor fi probleme cu circulatia. In prezent, in oras se poate circula, dar se ajunge mai greu, banuiesc, sper ca pana maine - n.r. luni - sa se schimbe situatia, iar elevii sa ajunga la scoala.
Ce ati inteles voi de aici? Ca domnul asta e un mare tampit care nu a avut bunul simt sa se uite macar pe fereastra, sau la televizor. Cum adica "in oras se poate circula, dar se ajunge mai greu, banuiesc"? Cum adica "banuiesc"? Adica omul asta e desprins de tot ceea ce se intampla.
                     Hai sa va zic eu cum e in Braila, chiar daca nu am iesit de vineri seara afara. Pe o artera principala din oras, sosea ce duce spre Galati... deci nu orice sosea amarata dintr-un oras uitat de lume, masinile de deszapezire trec atunci cand isi aduc aminte sau cand au chef si mai mult cu lama pe sus. Pe o straduta secundara zapada e pana la jumatatea unei masini ce nu a fost curatata din dimineata aceasta. Pe straduta asta nici nu se pune problema de a intra cineva pentru a deszapezi. Pe celelalte artere principalea ma indoiesc ca au fost foarte harnici cei de la deszapezire si au reusit sa faca totul luna. Ma indoiesc ca vreun "cap luminat" pus in fruntea orasului s-a gandit sa trimita pe cineva sa-i deszapezeasca si pe oamenii ce stau pe stradutele din fundul orasului. Ma gandesc cu teama la oamenii de prin sate care nu au acees la un magazin pentru a-si cumpara diverse... Dar hai sa-i lasam pe cei de la sate, pentru ca nici situatia din oras nu e chiar "roz", ci e chiar foarte alba... 
                    Revenind la declaratia domnului de la ISJ care nici macar nu s-a uitat pe fereastra si spera ca pana maine sa vina primavara, mai bine nu mai declara aberatiile acelea. Cat de idiot si neinformat poti fi astfel incat sa dai o astfel de declaratie? Da, poate ca pot ajunge la scoala elevii ce stau chiar langa scoala, dar elevii ce ar trebui sa traverseze tot orasul sa ajunga la scoala/liceu? Da, e simplu sa dai o declaratie din culcusul tau moale si caldut, iar in fata ta cadanele sa danseze. Sunt elevi care fac naveta, aici vorbind de liceeni. Desigur ca acestia ies din schema imediat, dar cu restul? Nu toti stau langa scoli, nu toti au casa "plantata" pe o artera principala (care nici aia nu e deszapezita), nimeni nu se poate transporta in mod instant. Desigur, ceea ce spera domnul inspector general, si anume "sper ca pana maine sa se schimbe situatia, iar elevii sa junga la scoala" cade din start. De aproximativ patru ore nu a mai trecut nimeni sa curete drumul.
In conditiile acestea eu consider ca domnul inspector e plecat prin Abu Dhabi si ca nu are nicio tangenta cu ceea ce se intampla printr-o anumita parte a Romaniei, numai zic...


Aseara

Cu cateva ore in urma

Aseara

Cu cateva ore in urma

Acum

4 comentarii:

  1. Aici in Bihor inca e vara ,adiaca zapada e de vreo doua palme .
    Si eu am scris acum cateva ore o postare legata de iarna ,doar ca eu ma iau de altii .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) La mine a trecut de mult de "doua palme". Unde a fost adapost zapada are chiar si un metru...

      Ștergere
  2. Am fost şi eu la Brăila,cu trupa de teatru acum mai bine de 2 ani,din fericire ne-am aventurat acolo vara. Se pare ca iarna,din ce relatezi tu cu precizia unei tinere dom'şoare inarmată cu dragoste de judet :)) este prăpăd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vara e la fel de rău ca iarna :)). De fapt, mereu e rău pe aici.

      Ștergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.