sâmbătă, 11 februarie 2012

Nu a mai fost iarnă ca asta niciodată...

     Toată chestia asta cu zăpada şi faptul că o persoană care are 60-70 de ani  spune că nu a mai văzut troieni de 4-5-6 metri...mă cam enervează. Nu a mai văzut aşa ceva, vine Apocalipsa, îi îngroapă de vii...or să moară...ce să zic...Au mai fost ierni aşa, dar se pare că nu îşi mai aduc aminte. Au fost ierni ca asta şi acum 2 ani şi acum 3...şi acum 20 de ani. Trăim în România, o ţară cu 4 anotimpuri şi nu ar trebui să ne surprindă faptul că avem zăpadă cât gardul. Dacă trăiam undeva prin Hawai atunci putea să spune oricine că nu a mai văzut zăpadă de 4-5 metri sau măcar de câteva degete.
Dar baba aia sau moşul ăla care are 60 de ani, nu poate să-mi zică mie că nu au mai văzut în viaţa lor astfel de nămeţi. Nu-i cred pentru că sunt nişte mincinoşi.
Arăta la ştiri cum într-un sat din mica noastră Românică au venit jandarmii să-i deszăpezească pe locuitorii acelui sat acoperit de zăpadă....iar oamenii în putere stăteau şi piveau cu mâinile în buzunare la jandarmi, cum îşi rupeau ăia spatele dându-le zăpada puturoşilor. Îmi şi imaginez ce gândeau atât jandarmii cât şi cei care stăteau cu mâinile în buzunare.
   Cel care stătea cu mâinile în buzunare: "Iar au venit fraierii ăştia să ne scoată din câcat...Hâ-hâ-hâ...ce fraieri...cât dă ăsta acilea zăpada io mă duc pân' la cârciumă cu Costică să mă încălzesc puţin."
   Ce gândeşte jandarmul: "Să-mi bag p**a în ea de zăpadă şi în muiştii ăştia beţivani. Aşteaptă să le dau io zăpada...mama voastră de idioţi cu zăpada voastră cu tot...îmi rup eu spatele aici..şi bulangiul ăla de comandant stă la căldură....aaahh.."
Cam asta cred că gândesc fiecare. Eu dacă aş fi în locul jandarmilor care dau zăpada şi ar sta unu' lângă mine cu mâinile în buzunare, iar dacă acel cineva nu e un superior de-al meu...atunci i-aş trage o lopată peste ceafă:D. Asta aş face. Scurt şi la obiect.
Eu am aproape 17 ani şi pot să zic cu mâna pe suflet că am mai văzut ierni fie ca asta, fie aproape ca asta. Când aveam vreo 7 ani în curtea bunicilor se pusese zăpada de un metru şi jumătate...într-o singură noapte. Şi aia nu a fost prima şi ultima zăpadă pe care am văzut-o. Am văzut zăpadă multă şi acum 5 ani şi acum...3 ani şi acum 2 ani....şi voi mai vedea. Şi în iarna asta e la fel de multă zăpadă. Aşa că nu poate să-mi spună mie vreo fosilă că nu au mai fost ierni ca asta niciodată. O să le crească nasul...

11 comentarii:

  1. Nu se minte. Pe "batranii satului" ii lasa memoria. Eu am prins zapezi serioase in Bucuresti cand eram copil. Ma jucam in zapada de ma udam pana la piele. Mama ma dezbraca, imi punea hainele pe calorifer, ma baga in "scutece" si ma punea sa stau in pat sa nu racesc. Si pe vremea aceea caloriferele erau fierbinti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îi lasă memoria la modul cel mai serios vorbind. Dacă aţi prins zăpezi serioase în Bucureşti, imaginaţi-vă cam câtă zăpada putea fi prin nişte sătucuri uitate de lume...
      Se pare că lumea s-a modernizat, iar omenii au cam început să uite că au fost vremuri şi mai rele decât acum.

      Ștergere
  2. Da' nu pot sa inteleg cum s-a ajuns in situatia in care un sat intreg e inzapezit. Aia n-au vazut ca ninge ? De ce nu s-au dus sa dea zapada la intervale regulate de ore si au asteptat pana le-a ajuns zapada la acoperis ?
    Mai sus de noi cu vreo 400 de km, in Sarnia, in fiecare an sunt zapezi de 2-3-4 metri, si nu se creaza isterie nationala. Pur si simplu isi dau zapada si gata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru că românaşii au treabă. Se trezesc de dimineaţă şi merg să bea cu nea Costică..Pentru ce să dea el zăpada...vin ei jandarmii...aşa s-au învăţat. Când e zăpadă vine jandarmeria, când sunt indundaţii vine jandarmeria...S-au învăţat să le facă altcineva treabă, şi dacă nu vine nimeni să-i ajute spun că guvernul e rău, că preşedintele e vai de mama lui...şi altele..

      Ștergere
    2. Tzipi: probabil aia isi dau zapada singuri pentru ca stiu ca nu trimite nimeni armata/jandarmii sa le faca treaba. Adica daca nu se ajuta singuri, mor de foame inzapeziti...gresesc??

      Ștergere
  3. Eu n-am auzit sa bage armata, jandarmerie in chestii d'astea domestice. Ca doar acum nu o sa vina armata sa le faca curatenie in curte !
    Anul trecut au intervenit cu elicoptere si au salvat oameni inzapeziti pe langa Sarnia, insa era extrema urgenta : masini inzapezite pe autostrada.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi în România s-a intervenit cu elicopterele şi aici au fost, şi vor fi maşini înzăpezite pe orice drum. Se trimit ajutoare pentru cei înzăpeziţi cu elicopterele. Dar cu toate acestea unii stau cu mâinile în buzunare şi aşteaptă armata...că trebuie să vină ea.

      Ștergere
  4. Eu cred ca primariile ar trebui trase de urechi ca n-au dezapezit drumurile care erau in sarcina lor.
    Da' aia care au stat cu mana in san si nu si-au dat zapada de langa casa, eu pe aia i-as lasa sa moara inzapeziti si cu lopata in brate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, e asa cum ati spus voi, dar daca in satele alea sunt doar batrani in ciomage, care de-abia se tin pe picioare,de peste 70 de ani? Si se trezesc peste noapte cu zapada pana la acoperis, ce sa faca?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu cred că într-un sat, oricât de mic ar fi el, nu se află şi vreo câteva persoane mai tinere. Şi dacă sunt tineri au alte obligaţii...citeam într-un ziar azi pe net cum că într-un sat (nu-mi vine în minte acum numele)jandarmii deszăpezeau, iar tinerii..puştani de 17-18-20 de ani jucau ping-pong şi beau bere în căminul cultural...halal oameni...eu dacă eram în locul jandarmilor le frigeam câte-o lopată peste ceafă de nu se vedeau.

      Ștergere
  6. Daca sunt sate numai cu batrani ( ceea ce ma indoiesc ), pe aia i-as dezapezi. Insa satele sunt pline de oameni in putere, care nu muncesc nicaieri ( si eu de la sat ma trag ).

    RăspundețiȘtergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.