vineri, 3 februarie 2012

Spitalele

    Spitalele sunt la pământ şi asta o ştie oricine. Fie că nu sunt medici competenţi, fie că spitalul e în paragină. Asta e. Pe nimeni nu interesează starea spitalelor, mai importante sunt bisericile...Pe medici îi doare fix undeva de pacient...asistentele se machiază şi îşi împrumută bani una aleteia...Asta e...
Azi am fost la spitalul judeţean de urgenţă unde am aflat că acest spital nu are medic ortoped. Da, spital de urgenţă şi nu are ortoped...hmm...Am plecat la alt spital unde am găsit, din fericire, un medic ortoped...Mi s-a dat să fac o radiografie la picior de o tanti asistentă....iar o altă tanti asistentă îşi făcea griji că nu o să-i mai ajungă benzina să-l ia pe bărbatul ei de la serviciu... Tanti care m-a trimis să fac radiografia mi-a zis că sala de radiologie se află "imediat după scară". Nu ştiu la care scară s-a referit ea...dar am aflat ulterior că "imediat după scară" înseamnă în partea cealaltă de spital...Groaznic. Spitalul în care mi-am făcut radiografia e jalnic. La unele ferestre nici măcar nu mai există geamuri, căldură mai puţin...iar cei de acolo habar nu au să se exprime.
Am ajuns la sala de radiografie, iar tanti care mi-a făcut radiografia mi-a zis: "Descalţăte de picior şi stai aşa.."
Nu am putut să mă descalţ de picior din păcate...dar din fericire nu am nimic la picior..
M-am întors de unde am plecat, adică de la tanti asistenta...s-a uitat un doctor la mine şi mi-a zis: "Ar trebui să-ţi pun gips, dar e ger afară şi mai bine nu...lasă... Hai să-ţi dau o scutire...să zicem ieri şi azi...şi 2 săptămâni pentru sport. Ce zici?". Ce puteam să mai zic...decât mai repede că am îngheţat..dar nu am spus nimic.
Am plecat de la spitalul groazei...e înfiorător. E groaznic să fii internat într-un astfel de spital, dar nu numai în acest spital..în oricare spital din România. Cine dă bani pentru renovarea spitalelor? Bine că se dau bani la biserici...şi la corupţii ăia de preoţi..
De ce nu îşi trimit şi spitalele oameni pe teren de Craciun, Paşte, Bobotează... că în aceaste perioade oamenii sunt mai darnici şi poate ar ajuta şi spitalele nu numai pe idioţii ăia de preoţi...să le facă ălora buzunarul "mare"...Poate că nu am dreptate...poate că nu numai preoţii primesc bani, poate primesc şi spitalele bani, dar nu fac nimic cu ei...poate..poate cine ştie..

Tu ai da bani pentru modernizarea spitalelor şi a infrastructurii acestora?

8 comentarii:

  1. Nu, eu n-as da bani pentru spitale, ca n-am pentru ce : deja dau bani pentru spitale, din taxele pe salariu. De ce sa platesc de doua ori aceeasi taxa, doar pentru ca ei sa poata fura ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să zicem că nu ai mai da acele taxe pentru sănătate. În aceste condiţii ai da o anumită sumă, orice sumă vrei tu, spitalelor? Sau te-ai reorienta spre clinicile private?

      Ștergere
  2. M-as duce la privat.
    Ca din spitalele romanesti fura inclusiv doctorii si asistentele orice pot : pana si vata si medicamente. Pentru spitalele de stat, as da bani doar in conditii exacte : sa stim ce se face cu ei, sa avem controlul banilor si a serviciilor care le primim.
    Ca asa.... sa punem banii in pusculita spitalului si sa primim aceleasi mizerii , parca nu se face.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se fură doar din spitale, se fură de oriunde..şi se fură de la un capăt de aţă la jumătate de fabrică. Fiecare fură ce poate.
      Păi banii pe care i-am da fiecare la spitale să nu intre în buzunarele conducerii ci să modernizeze bombele astea de spitale, să se cumpere medicamente ca să nu mai fie nevoit pacientul să-şi cumpere medicamente de la farmacia din colţ şi cine nu face nimica cu banii în folosul siptalului să fie dat jos din funcţie. Scurt şi la obiect..

      Ștergere
  3. Am inteles. La privat nu fura decat patroinii. Si de la noi si de la stat. Culmea este ca partonii nu sunt medici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nimanu-i nu-i convine sa plateasca pana si fiecare asistenta in parte, insa la toti ne pasa de viata noastra! Pacat ca sa ajuns asa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai dreptate nimănui nu îi convine să dea şpagă asistentelor, dar dacă nu le dai nu se uită la tine, doar cine ştie cum să dai peste vreo tanti mai de treabă...în rest...vai de capul şi buzunarul tău.

      Ștergere
  5. Mihai, e adevarat ca privatii au afaceri dubioase cu statul : si ar trebui sanctionat statul in primul rand.
    Pe alta parte, la privat, primesc serviciile pentru care platesc : la stat primesc batjocura plus servicii execrabile. Pe bani mult mai multi decat la privat ...

    RăspundețiȘtergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.