vineri, 29 martie 2013

Cum să te pui bine cu vecinii

            Vine o perioadă în (fiecare) zi în care începi să te plictiseşti şi de la atâta plictiseală chiar nu mai gândeşti raţional (bine, nu că ai gândi vreodată... dar nu vrei să recunoşti asta şi acum te simţi lezat că tocmai ce ai citit acest adevăr... dar heeeii, dinozaurii nu există!). Şi pentru că nu mai gândeşti cum trebuie, începi să te gândeşti la toate prostiile posibile şi imposibile.
            Adică se zice că gândacii rezistă şi la o explozie nucleară şi tu începi să te întrebi: " Atunci ce mama naibii se află în recipientul ăla? Două explozii nucleare? "
Te mai gândeşti la faptul că tu deşi abia aşteptai ca vecinii de sub tine să bage divorţ (certuri în fiecare seară, apoi mutat mobila)... nu s-a întâmplat asta până acum. Şi stai şi te gândeşti la alte motive pentru care ar vrea cineva să mute mobila aproape în fiecare miez de noapte. Adică nah, dacă nu bagă divorţ, atunci de ce mută mobila? Aleargă după gândaci? Vor să facă muşchi? Schimbă locul mobilei pentru că nu le place cum stă? Îşi aranjează camera în mod feng shui?

El: " Fă, nu-i bine pusă canapeaua acolo. Nu bate bine feng şuiu pentru că se izbeşte de perete apoi ricoşează în spătarul canapelei, apoi în lustră, iar din lustră direct pe geam. Nu-i bine. Mută canapeaua pe colţu' ăla. Tu vrei să alung tot fengu să piardă ăşia meciu', nu? "
Ea: " Nu, nu, nu. Patul nu trebuie să stea în direcţia aceea. Trebuie să stea îndreptat la 24,04 grade spre sud, sud-vest cu o înclinaţie de 0,007 grade spre nord. Cică dacă patul e poziţionat astfel, te vei trezi mult mai tânăr şi plin de energie. Mă Costele, tu nu vrei să fiu mai plină de energie şi mai tânără? Rwwaarr! "
Asta cu mutatu' mobilei e şi un mod de a-ţi enerva vecinii, asta pe lângă: a găuri pereţii cu cea mai mare ură, a scăpa cratiţele şi tigăile, a lăsa punga/sacul/tomberonul cu gunoi la uşa proprietate personală că deh " ce să mai cobor până jos să duc gunoiu', mai bine îl las să pută pe scară până mâine, când ies afară " şi multe, multe altele.

8 paşi prin care să te "pui bine" cu vecinii.

1) În fiecare dimineaţă să dai muzica la maxim. Muzica îţi dă o stare de bine, te energizează. Ai de ales între house, rock (de preferat heavy metal) sau manele (de preferat live-urile cu dedicaţii, cu tot tacâmul). Şi laşi aşa vreo jumătate de oră.

2) Când ieşi pe uşa proprie, asigură-te că o trânteşti atât de tare încât să le tremure geamurile vecinilor (şi dacă nu geamurile, măcar să-i sperii puţin - pe asta o practică şi unii vecini de-ai mei). Cu cât se întunecă mai tare, cu atât să trânteşti uşa mai tare.

3) Vrei să ţii o petrecere şi nu ai loc? Apartamentul e destul de mare. Apucă-te să muţi mobila (asigură-te să scârţâie şi face mult zgomot). Fă proba la sunet (când vezi că fug gândacii ca nebunii sau se mişcă lustra ca în '77, cu atât mai bine). Ajunge lumea. Clar trebuie un Gagnam Style sau un Harlem Shake, Pinguinu' e demodat, dar tot merge. (Şi abia spre dimineaţă îţi aduci aminte că nu ai anunţat niciun vecin de această petrecere, dar lasă... sunt vecini buni.)

4) Dacă aveţi vecini care vara îşi scot buruienile pe scară, într-o noapte luaţi o foarfecă şi fuga la ciufulit buruienile. Să puneţi şi un bileţel: " Din cauza faptului că iubita m-a înşelat, am înşelat-o şi eu pe ea. A fost cea mai bună partidă de până acum. Nebuna asta mică aproape s-a îngălbenit când mi-a văzut crenguţa. O să o mai vizitez şi la noapte ".Ar fi culmea ca vecinii să pună altă floare sau să-ţi răspundă la bilet.

5) Vrei să câştigi un ban în plus sau vrei să-ţi ajuţi vreun prieten fiind dădacă pentru o noapte? E bine să-ţi ajuţi prietenii la greu, aşa că nu mai sta pe gânduri. Adu la tine păpuşa plângătoare. Cum nu eşti obişnuit să te trezeşti noaptea pentru orice fleac... un fleac e şi urletul de brontozaur al copchilului. Tu chior de somn, iei telecomanda de la televizor şi dai pe off, abia după ceva timp îţi dai seama că trebuie să ai grijă de un copil. Vecinii tăi sunt oameni înţelegători... vor înţelege un biet copil, un biet îngeraş. Toţi am fost copii, toţi am plâns...

6) Vii pe la 2-3 noapte (dimineaţa, nah) din club/locuri neortodoxe şi nu îţi mai găseşti cheile ca să intri în scara blocului (se presupune existenţa unui interfon). Începi să formezi numere... trebuie să-ţi răspundă cineva. Vecinii tăi somnoroşi nu se vor supăra. Sigur au trecut/vor trece şi ei prin asta.

7) Îţi place să-ţi pierzi timpul jucându-te? Vecinii vor înţelege... Dar nu uita că un joc nu e joc dacă nu e jucat cu sonorul la maxim... iar dacă foloseşti căştile, nu va fi bine pentru auzul tău. Aşa că dă sonorul mai tare şi bucură-te de muzicalitatea jocului, răgetul monştrilor sau frâna maşinilor de curse. Vecinii nu se vor supăra chiar dacă faci asta până dimineaţa. În fiecare din noi există un copil.

8) Vrei să scuturi ceva? La balcon nu poţi că nu se deschide geamu' bine (constructorii lu' peşte prăjit), la dormitor se vede tocmai din capătul celălalt de oraş cearşaful tău verde neon pe care ai scăpat o întreagă pungă de napolitane... la baie e geamul mult prea mic... celaltă variantă mai e geamul de la bucătărie (că doar nu vrei să ieşi în faţa scării pentru a scutura un cearşaf). Şi ce dacă scuturi de la geamul bucătăriei? N-are cum să intre la vecinu' de sub tine, că doar are plasă... ce mama mă-sii. Şi până la urmă dacă-i intră în casă, ce are? Că doar nu şi-o ţine aragazu' sau masa lângă geam... ce naiba.

            Desigur că mai sunt şi alţi paşi, dar să o iei încet. Începi uşor, ca mai apoi să continui cu ceva găuri în beton pe la ore imposibile... lăsat punga de gunoi pe scară şi cu ceva măţişoare de peştişori sau varzucă murată, dar metoda cea mai bună de a te pune bine cu vecinii e aceea de a-i lăsa fără apă (de exemplu). Cum? Nu-ţi plăteşti întreţinerea. Că doar sunt mai importante pariurile şi mai ales că ai şansa de a te îmbogăţi...



4 comentarii:

  1. =))) TU ar trebui sa ai o emisiune televizata. As sta cu ochii in tv si ti-as face rating, pe bune :)) Stii cand am rasa asa cu lacrimi ultima oara? La postarea ta precedenta, aia cu zapada :))) Sa scrii o carte cu bancuri ca eu ti-o cumpar >:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu o să fac nici emisiune şi nici nu o să scriu vreo carte cu bancuri :P.
      Mă bucur că te-am făcut să râzi.

      Ștergere
  2. Vecinaşii-pretenaşii practică aproape toţi cei 8 paşi. Mai adaugă şi "jocul de-a ciocănelul" şi renovarea din săptămână în săptămână, te rog!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) "Jocul de-a ciocănelul"...
      O să le adaug în numărul următor ;;).

      Ștergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.