luni, 20 ianuarie 2014

Minte obosita

                      Uneori imi face o placere nebuna de a descrie ceea ce am facut, sau ceea ce am vazut, dar partea proasta e ca aceasta placere imi vine doar noaptea. Azi noapte aveam idei minunate si puteam scrie un roman ce putea sa fie la fel de bine cunoscut ca celebra "Kama Sutra" (poate si la fel de urat de cititori precum "Ion", marea telenovela a literaturii romane).

"Mainile ei lungi cu degete subtiri netezeau pliurile rochiei ei albe de matase. Parul ondulat ii statea strans intr-o coada ce ii acoperea umarul stang. Buzele ei rosii ieseau in evidenta, accentuandu-i pometii si ochii ei mari si negri."
Cam in felul asta gandesc eu noaptea...

                    Se fac deja doua zile de cand la mine pe scara miroase a ceva lumanari combinate cu putina tamaie si ceva miros de tigaie uitata pe foc. E putin ciudata combinatia de mirosuri tinand cont ca nu s-a arborat inca niciun steag negru la intrarea in scara si nici nu au inceput babele sa vorbeasca despre "cat de bun/a era vecinu'/vecina". Da, totul in mintea mea a trecut in partea morbida, iar partea aceea in care sta inorogul colorat e goala. Uneori duc dorul acelor lungi fraze lipsite de orice logica, dar care ma faceau sa ma simt mai bine, mai libera si ma ajutau sa-mi exprim intr-un mod alambicat ideile mele dezordonate. As pune putina drojdie in aluatul unor idei pentru a le face mai mari... pentru a le face sa creasca.

                   Tot invatamanul fierbe din cauza faptului ca un "intrus" a "ciripit" despre faptul ca o tanti educatoare idioata nu a fost si ea precauta (ca ceilalti profesori) si a cerut in gura mare bani pentru cadouri. Parca se cer bani de la parinti de ieri. Si parca acum au aflat diverse specimene ca profesorii baga pe gat elevilor diferite carti... Nu toti profesorii lucreaza dupa cartile puse la dispozitie de scoala, deci parintii trebuie sa dea bani pentru carti copiilor... astfel un manual de engleza pentru clasa a IV-a ajunge undeva pe la 35-40 de lei.
Profesorii nu jignesc elevii sau parintii de azi sau de ieri, sau de saptamana trecuta.
Se da o ora de franceza. Profa de franceza ii da unei colege sa numere niste coli. Ii mai da inca vreo cateva... Colega, pentru a fi sigura, pe ultimele le mai numara inca o data, moment in care profa o vede.
Profa: "Bravo, esti desteapta ca noaptea."
Colega in clasa povestind la restul...
Colega: "Si in momentul ala cand mi-a zis, fata mea era undeva pe jos..."
Un coleg neatent la discutie, se trezeste si el: "Da' asta-i banc, sau ce?"
Profa de informatica, anul trecut, ascultand o colega la tabla. Colega a gresit un drum la un grafic (un desen cu puncte, liniute... etc.). Profa: "E te duci, te duci la dracu!"
Profesoara de romana ne jigneste intr-un mod subtil si literar, profesorul de chimie are o ironie ieftina si deplasata in el si asta nu se intampla doar la mine la scoala... Chiar daca unii zic ca nu exista respect din partea elevilor pentru profesori, unde e respectul profesorilor pentru elevi si parinti?

5 comentarii:

  1. Ce-mi mai plac mie intamplarile astea din liceu ale tale. Daca ai timp si ai chef, ai putea sa mai postezi chestii dintr-astea. Imi plac la nebunie...
    Btw, geniala faza cu bancul si franceza...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti plac :).
      Nu e chiar atat de geniala faza daca tu esti cel comparat cu noaptea :P.

      Ștergere
  2. Ce cadre didactice ''respectuoase'' Respectuoase as f**k

    RăspundețiȘtergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.