joi, 2 ianuarie 2014

Bilant

                     S-a incheiat 2013, iar lumea face cate un bilant pentru anul ce a trecut si isi planuri pentru anul care a venit.
                     Nu am ce planuri sa-mi fac pentru ca mereu intervine ceva si mi le da peste cap. Nu sunt multe de zis despre anul care tocmai a trecut, deoarece eu sunt o fire lenesa si delasatoare.... din pacate. Anul asta insa am facut anumite lucruri pe care nu le regret si nu le voi regreta, singura intrebare fiind "de ce am asteptat atat pentru a face asta?". Din pacate, pentru curiosi, lucrurile personale vor ramane secrete.

                    In anul care tocmai a trecut am pus in practica ceea ce am invatat inca de prin clasa a cincea... si anume, cum se scrie si trimite o scrisoare. Mi-as fi dorit foarte mult sa traiesc cu niste zeci, poate sute, de ani in urma... pe atunci cand lumea isi trimitea scrisori si nu mesaje electronice. Mi-as fi dorit sa am un teanc de scrisori pe care sa le recitesc de fiecare data cand aveam chef la lumina lumanarilor. Vise fata, vise! - imi sopteste vocea din mintea mea.
                    Anul asta mi-am dat seama ca intr-un fel e bine ca parintii sa iti mai impuna anumite lucruri, asta pentru a nu ajunge sa faci anumite lucruri stupide pe care mai devreme sau mai tarziu sa le regreti. Poate ca sunt o fire copilaroasa si prea ancorata in imaginatie si tot ceea ce e frumos, dar eu consider ca inca nu s-a gasit o persoana care sa ma cunoasca cu adevarat. Am si eu un ideal in viata, poate ca prea inalt insa. De multe ori mi s-a zis ca sunt prea indiferenta, dar tot de atatea ori am preferat sa zic ca totul e bine si sa zambesc si sa ma consum pentru acele probleme pe care unii credeau ca le ignor. Poate ca, intr-adevar, unele probleme mi le-am creat singura, dar nu vad de ce m-ar trage cineva la raspundere pentru problemele mele. Poate ca par fitoasa, aroganta, mironosita, un copil emotiv si disperat, o persoana mult prea naiva si in care nu poti avea incredere, dar e problema fiecaruia cum ma vede si cum ma critica. Din pacate nu pot face pe plac tuturor, iar asta nu se va schimba. M-am comparat cu mine, cea din anii trecuti, si am sesizat o oarecare schimbare in gandire, o alta atitudine, un alt comportament, imi doresc lucruri realizabile.
                    In anul care a trecut mi-am dorit mult sa ma inteleg cu anumite persoane, dar nu a fost sa fie. De aceea pentru anul asta am incetat sa-mi mai doresc lucruri, apoi sa le regret.
                    In 2013 am devenit majora, desi inca lumea nu-mi da mai mult de 14 ani, lucru ce ma amuza. Ce sa fac si eu daca mama natura nu m-a inzestrat cu toate cele sa par si eu mai matura si sa-mi bage-n sange vreo cateva gene de "bunaciune". Desigur ca glumesc.
                     Am refuzat sa fac scoala de soferi tocmai din cauza faptului ca imi place viteza si sunt destul de dura cu toate vacile si cu toti boii care am impresia ca au gasit permisul de sofer in punga cu pufuleti cu surprize. Le-as prinde degetele la portiera si as rade intr-un mod sadic, sau i-as lasa fara frane, desi s-ar putea sa existe si alte victime.
                     In anul care tocmai a trecut am visat cu ochii deschisi la un vis maret, care s-a spulberat la fel ca anul trecut in ultimele zile ale anului. Asta e, viata merge inainte. Nu are rost sa traiesc in trecut atata timp cat pot trai in prezent si imi pot face un viitor fumos.  
                     Mai sunt lucruri de zis despre ceea ce am facut in anul ce a trecut, dar prefer sa le pastrez pentru mine.
                     Doar atat sper: ca in noul an tot ceea ce-mi propun sa mi se implineasca.

6 comentarii:

  1. ''After a dark night ,there's a bright day after'' spunea marea mea sursa de inspiratie ,candva ,dar asa este a fost rau si bine ,dar totul se va schimba cum va fi nu vom sti doar ca asa va fi .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai vorbit ca un filozof putin baut :D.

      Ștergere
    2. Dar ,daca nu am baut ,asta inseamna ca nu stiu ceea ce zic ?

      Ștergere
    3. Nu am zis asta :)). Prima data cand ti-am citit comentariul era trei dimineata si eram cam somnoroasa si nu am inteles mare lucru, spre rusinea mea. Desigur ca ulterior am inteles ce ai zis, dar nu m-am putut abtine din a nu te compara cu un filozof. Daca te-a suparat ceea ce ti-am zis, imi cer scuze.

      Ștergere
    4. Nu-i nicio problema ,nu-ti fa griji acum citesc si noua ta postare.

      Ștergere
    5. Ma bucur ca nu te-ai suparat :)

      Ștergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.