joi, 5 august 2021

Despre bani albi pentru zile negre (IV)

Șoc și groază! A venit timpul și pentru ultima parte, aceea în care vă prezint câteva modalități prin care reușesc în momentul de față să păstrez niște bani, ”să uit de ei”.

În prima parte am deschis subiectul, în a doua am vorbit despre ce includ eu în categoria de cheltuieli urgente și foarte importante, iar în a treia parte am vorbit despre capricii sau modalitatea prin care se duc banii și apoi ne întrebăm: Dar de ce nu mai am bani? Pe ce naiba s-au dus?
Dacă vrei și tu să pui niște bani deoparte și te gândești ce metodă să folosești, am prezentat câteva mai jos care te-ar putea ajuta.

miercuri, 4 august 2021

Despre bani albi pentru zile negre (III)

 Aici am început discuția despre bani, iar aici am continuat să prezint cheltuielile, așa cum le văd eu, după importanța lor.

Eu îmi planific bugetul astfel:

1. cheltuieli urgente;
2. cheltuieli foarte importante;
3. pentru capricii.
 
Dacă primele două categorii au avut loc într-un singur articol, capriciile din cauza cărora zboară banii fără să ne dăm seama, fiind multe, au avut nevoie de un loc doar pentru ele.
 
Dacă vrei să afli ce cheltuieli am încadrat la ”capricii”, ce reguli urmez, ce consider eu că-ți subțiază bugetul și din cauza cărora nu poți economisi bani, citește în continuare.

marți, 3 august 2021

Despre bani albi pentru zile negre (II)

 În prima parte, adică AICI, am deschis subiectul ăla sensibil ”bani, avere și manele”. Bine, de fapt fără manele și averi doar dacă învățăm cum să păstrăm banii, nu să ne plângem că la sfârșit de lună iar trebuie să mâncăm salam cu pâine.

În articolul de azi voi scrie despre cum îmi planific eu bugetul. Deci, să-i dăm drumul la citit, zic.

luni, 2 august 2021

Despre bani albi pentru zile negre (I)

Din dorința de a deschide și altor persoane ochii și de a fi puțin de ajutor, am alocat câteva ore în care am scris un text lung cât o zi de post negru despre bani, economisire și cheltuieli pe care le putem ține cu toții sub control.
Sper ca sfaturile să vă ajute, sunt lucruri pe de bun simț pe care le-am descoperit singură, pentru că nimeni nu mi-a spus cum să economisesc, ci doar ”că trebuie să câștigi mult ca să ai”.

  • Dar ce înseamnă acest ”mult”?
  • Care este diferența dintre chibzuit și avar?
  • Ce înseamnă cu adevărat ”important” când vorbim despre cheltuieli?
  • Există moduri prin care să economisim cu cap?
  • Cum ne planificăm bugetul?

La aceste întrebări am încercat să răspund în seria următoare de articole care sper să vă fie (măcar puțin) de ajutor.

sâmbătă, 31 iulie 2021

Despre gătit și gramajul ochiometric

Azi am gătit, la fel și ieri și acum două zile... și ca în oricare altă zi în care nu vreau să mor de foame.
Și nu sunt această fină culinăreasă, că dacă aș fi nu mi-ar fi o deosebită lene în a căli legumele, de exemplu. Merg pe principiul: de ce să mai murdăresc încă o tigaie? Oricum ceapa rămâne tot ceapă, iar morcovul tot la fel e, iar toate astea împreună fac o tocăniță.
Da, știu teoria, se deschid aromele când sunt călite în puțin unt, poate. E ușor de zis, mai greu cu făcutul.
Aici povesteam de ce nu-mi plac mie tutorialele. Eh, ideea rămâne cam aceeași, doar că are la bază rețetele de data asta.

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.