luni, 30 septembrie 2013

Puterea iubirii

            Nu cred că e persoană care să nu îşi dorească să iubească sau să fie iubit. Dacă ţi-ar cere cineva definiţia iubirii, tu ce i-ai răspunde? Poate ai spune că e un sentiment puternic, cea mai intensă trăire pe care o cunoaşte şi o experimentează omul în viaţă, poate ai încerca să dai o definiţie filozofică... sau ai interpreta iubirea în propriul tău stil.

           Sunt sute de poezii scrise pe această temă, nenumărate melodii şi legende. Iubirea  înseamnă dăruire, apreciere, înţelegere, respect. Atunci când iubirea sau chiar soarta ne conduce spre "jumătatea" noastră, atunci fiinţa noastră se completează. Astfel omul poate deveni superior celui ce fusese, fiind mai bun, mai înţelegător. În unele cazuri, atunci când iubeşti viziunea asupra lumii se schimbă şi ai impresia că tot Universul se învârte în jurul persoanei iubite... ajungând la zicala: "iubirea te orbeşte". Dacă ajungi ca iubirea să te orbească, vei ignora părerile celor din jur în legătură cu persoana pe care o iubeşti tu. Nu vrei să auzi faptul că acea persoană e arogantă, lipsită de bun simţ, care urmăreşte anumite interese, sau pur şi simplu doar îşi bate joc de tine. Dar uneori se întâmplă să te trezeşti la realitate şi realitatea să te lovească în faţă, iar atunci să îţi dai seama că ai risipit sentimente pe nimic.
            Astfel, când vine vorba de iubire... încrederea e un punct ce trebuie respectat. Fără încredere se ajunge la gelozie, infidelita, acuzaţii... toate acestea ducând la despărţire. Dar toate acestea pot fi evitate având încredere unul în altul şi discutând deschis orice tip de subiect.
Într-o iubire orgoliul nu îşi are rostul. Trebuie lăsat câte puţin de la fiecare pentru ca lucrurile să meargă bine.
Uneori, din cauza anumitor factori, se ajunge la despărţire... şi totodată la dorinţa de "a-l uita pe celălalt". Oamenii sunt construiţi în aşa fel încât persoanele care au trecut prin viaţa lor şi au lăsat în urmă o serie de amintiri, fie ele şi neplăcute, acestea să nu mai poată fi uitate. Nu vom uita persoana cealaltă, ci doar ne vom obişnui cu ideea, vom deveni indiferenţi odată cu trecerea timpului şi de ce nu, găsirea altui partener.
Orice persoană merită să fie iubită şi să iubească indiferent de statutul social, religie, aspect fizic sau alte aspecte.
Iubirea faţă de o altă persoană reuşeşte să trezească în om o parte ascunsă până în acel moment, reuşeşte să îi aducă fericirea şi împlinirea. Puterea cu care poate iubi un om, poate fi atât de mare încât nimeni şi nimic nu poate interveni în acest proces.
Iubirea înseamnă să faci compromisuri şi să le respecţi.
A iubi înseamnă să dăruieşti tot ce ai mai bun în tine.
Iubirea înseamnă să încerci ca lucrurile să meargă bine.
Iubirea înseamnă responsabilitate.
A iubi înseamnă a ierta, dar până când?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.