marți, 1 octombrie 2013

Noua modă: pelerina

              Cum în sud-estul ţării plouă foarte tare... nu ştiu cum e în alte părţi ale minunatei ţări (şi nici nu mă interesează), dar pe aici... cred că o să avem nevoie de vreo arcă. Se oferă cineva să o facă pe Noe?! Şi dacă nu există arcă, atunci se apelează la o nouă îmbrăcăminte. E la modă, e în toate culorile, te apără de ploaie... e... pelerina!

              Da, banala pelerină a devenit un accesoriu foarte la modă în cursul acestei zile apocaliptice în care oamenii s-au transformat în peşti şi încep să înoate prin bălţile formate peste tot şi oriunde şi înjură şoferii care trec cu un sictir aparte prin toată bălţile poziţionate strategic lângă trotuare.
Se pare că multă lume a adoptat această nouă modă, astfel renunţând la banalele umbrele. Astfel, în mai puţin de câteva ore, au fost importate din China peste un milion de pelerine în toate culorile, de la roz aprins până la negru de doliu.
Am întrebat o domnişoară ce părere are despre această pelerină:
"Ce părere să am decât una foarte bună! Părul meu rezistă şi nici rimelu' nu mi s-a întins. Ar fi un dezastru dacă mi s-ar întinde rimelu'. Nici nu aş vrea să mă gândesc la aşa ceva. Deşi la început nu mi-a plăcut ideea de a purta o banală pelerină, pentru că io am sute de haine pe care nu le pot purta pentru că ăştia or să creadă că-s sărăntoacă şi n-am cu ce mă îmbrăca... am acceptat să mă îmbrac cu pelerina asta numai atunci când am aflat că e şi pe roz bombon. Mă face foarte sexy şi îmi scoate ochii-n evidenţă. E foarte bună şi o recomand."
Am întrebat şi un tânăr de etnie rromă ce părere are despre această nouă modă, moda pelerinelor:
"Păi io am o părere foarte bună despre pelerina asta. Adică io acum intru într-un magazin şi pot să ies de acolo cu multe faţă de câte ieşeam până acum. Adică io la pelerina asta am mai făcut un buzunar lateral pe interior care e foarte bun şi în el încape multe. Începe telefoane, salamuri, sticle de vin. Chiar acu' am furat nişte cârnaţi şi nişte pachete de ţigări, să-i duc şi lu' a mea. Sper ca ploaia asta să mai ţinâ ca să mai pot purta şi io pelerina asta, da' dacă nu o să mai plouă... io tot o să port pelerina asta, că mă simt mai în siguranţă în ea."
Pelerina este apreciată atât de tineri, cât şi de bătrâni. Am întrebat şi o bătrână care stătea la o coadă infernală ce părere are despre faptul că pelerina a început să fie foarte căutată.
"Eh, maică... ce să zic, lumea asta... se întoarce cu fundu-n sus. Când era pe vremea mea, toată lumea purta pelerine când ploua. Ne duceam la câmp cu pelerinele pe noi, acum lumea îi comodâ... foloseşte umbrela... da' nah, că acu' s-au întors la pelerine. Acu' se mândresc cu ea. Pelerina asta mă apără de ploaie când stau la cozi, că ce să faci maică... toate-s scumpe şi deja noi, ăştia de avem o vârstă, căutăm lucruri ieftine, că nu ne mai ajung banii pe urmă..."
Am întrebat şi un student la litere ce părere are despre acestă pelerină şi despre faptul că oamenii o poartă cu mare drag:
"În această lume în care oamenii aleargă după bani, fericire şi bucurii, într-o lume în care oamenii uită ce e aceea bunătatea, cinstea şi dreptatea... într-o lume condusă de primul impuls ce ne vine în suflet, în acestă lume acerbă în care încercăm să supravieţuim... în această lume în care oamenii ies în stradă pentru a protesta chiar şi pentru scumpirea pâinii cu 0,01 bani pe suta de kg de chifle, în această lume în care vanitatea este un defect uman greu de sesizat de purtătorul ei, iar dacă ar conştientiza-o astfel s-ar anula pe sine... în toată această lume în care oamenii au un instinct de turmă foarte crescut şi un simţ civic destul de crescut atunci când vine vorba de proteste... În această lume o pelerină care să ne protejeze de ploaie e bine venită, deoarece aceasta nu numai că este o pelerină care ne protejează de ploaie ci devine chiar  un veşmânt protector, iar atunci când o îmbrăcăm... lumea capătă o altă culoare, astfel sentimentele transmise sunt unele de melancolie... oamenii îmbrăcaţi în pelerine transmit o stare de spleen, de angoasă... apare monotonia. Astfel, eu consider că purtarea acestor pelerine ne ajută să ne regăsim pe noi înşine, să devenim mai raţionali şi mai împăcaţi cu noi."
         Toate acestea fiind spuse, tocmai mi se şopteşte în cască faptul că "băieţii deştepţi" au pus mâna pe această nouă afacere, vânzând astfel pelerine contrafăcute. Astfel ei admit faptul că sunt pelerine de firmă: Nike, Adidas sau Puma, iar oamenii le cumpără la supra preţ.
Aşadar, atenţie la pelerinele contrafăcute.

* Textul este un pamflet, iar orice greşeală de exprimare e intenţionată.

2 comentarii:

  1. Discursul studentului de la litere e prea tare :x...la fel si al celorlalti...
    La mine in oras ploua de trei zile si e extrem de friiig...vreau primavara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că îţi place :).
      E mai bine când e cald, nu?

      Ștergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.