duminică, 1 septembrie 2013

Specimenul fără buletin

                A fost odată o zi plictisitoare... că de nu ar fi fost nu aş mai fi avut ce povesti. Şi cum mă plictiseam eu singură şi uitată de lume (nu e chiar o dramă să fii uitat de lume), am început să dau click pe anumite bloguri, ajungând pe blogurile unor copile. Măh, eu ştiu că  la ai mei 18 ani nu arăt ca şi având mai mult de 15, dar totuşi există o oarecare diferenţă între mine şi anumite fiinţe care la 10-12 ani abundă de inspiraţie şi trăiesc drame duse la extrem...
               Ştiu şi eu că nu ar trebui să le acord atâta atenţie unor nevertebrate care la ăia 12 ani (maxim) ascultă hard rock şi înjură Facebook-ul şi Ask.fm (deşi au cont pe acele site-uri, dar şşhhh! şi nu că aş avea ceva cu muzica lor... dar cred că în playlist-ul lor pe primul loc e Andra). Sinceră să fiu, şi eu am cont de Facebook (ce să-i faci, te prinde), dar pe mine a început să mă amuze fotografiile anumitor "frumuseţi orbitoare" şi e o chestie care mă relaxează, deci e plăcut, dar în ceea ce le priveşte pe ele... pun pariu pe tasta mea space că au contul plin de băieţi coreeni, flori, mesaje de tăiat venele şi alte asemenea.

De unde siguranţa asta pe mine? Voi aţi văzut conturile de Facebook ale unor specimene încă fără buletin? Dacă nu, rog a se căuta şi vedea.
               Şi cum ziceam cu fetiţele alea pe care le chinuie talentul... E plin netu' de ele: Youtube, Ask.fm, Facebook, Tumblr, Twitter, Wattpad, Blogspot... poate şi Wordpress (dar mai rar, că-şi prind ghearele pe acolo că ăla e mai dificil)... poate şi pe alte site-uri pe care eu nu le cunosc (şi nici nu cred că aş vrea să le cunosc).
              Sunt unele fetiţe pe Youtube care se dau mari artiste în make-up, astea-s cele mai simpatice. Desigur că ele nu dispun de produse de make-up normale... Folosesc pudră dintr-o cutie de alune (văzut), ruj minuscul (cred că era o monstră, văzut şi asta), nişte chestii numite de ele "farduri", dar numite de mine "acuarele" (eu m-am chinuit să-mi dau seama ce sunt alea cu adevărat, dar tot la acuarele am rămas)... şi nelipsitul fond de ten de trei lei (la propriu) pe care îl avea maică-sa şi care, sper, era şi expirat.
Desigur că astfel de... specimene care ştiu deja cum stă treaba cu făcutul copiilor, sunt întâlnite la tot pasul. Acum nah, nu zic că toate-s la fel, dar în proporţie de 70% tind să cred că "toate-s la fel când visează legat/ legat de ele, de casă, de pat"...
              Dar partea şi mai naşpa e că unele au blog şi mai au şi păreri. Păreri cum că Selena e mai drăguţă decât drogata de Miley sau încep să vorbească despre prietenie, sau mai rău... iubire, de parcă zici că ar şti la 10-12 ani ce înseamnă asta cu adevărat. (Copila "inteligentă" de azi, piţipoanca de mâine!). Înţeleg că fetele din ziua de azi sunt mai dezvoltate şi urlă hormonii în ele, dar să spună că l-a sărutat pe X (oricare ar fi X în ecuaţia dată) şi acum visează la ochii lui... şi că ar vrea să-şi petreacă zilele alături de el... (fuck! îmi analizez viaţa de până acum... de câtă lipsă de curaj dau...).
Dar lăsând asta la o parte, chestia mai importantă e că aceste minuscule specimene uşor de manipulat au păreri. Da măh, au păreri! Nu contează ce, cum, când, unde, ce fel... dar ele au păreri.
Dar chestia care mă intrigă şi mai tare e că astea şi-au găsit un specimen din ăsta încă fără buletin şi îşi lasă una alteia comentarii. Cât de stupid poate fi asta? Fooarte!
               Şi partea mai interesantă vine acum... un specimen din ăsta poate avea de la patru bloguri în sus. Vă daţi seama câte are de spus?! Nu, nu vă daţi.
La 12 ani au trăit adevărate drame, sunt nişte prinţese de prima mână, au mereu ceva de spus, blamează tot ceea ce le înconjoară şi scriu cum şi-au petrecut ele ziua singure, în casă ascultând rap, hip-hop, rock (da măh...) sau au fost la mall împreună cu BFF-ul lor şi şi-au cumpărat oje şi haine pe care le-au plătit mămicile. Eu cel puţin am 18 ani şi chiar dacă am mai mult gândirea unui copil, tot nu pot să înghit comportamentul de "atotvăzător" al fiinţelor abia intrate la pubertate.
               Am şi eu defectele mele, şi eu scriu despre ceea ce nu-mi place şi am păreri, şi eu visez cu ochii deschişi, şi eu (poate) mai fac câte o gafă, nu sunt perfectă şi îmi dau şi eu seama că nu sunt mai bună dacă scriu despre ele, dar gândirea mea... cel puţin din punctul meu de vedere, nici nu se compară cu a lor. Poate că nici nu merita să scriu atât, oricum nu fac lumea asta mai bună dacă scriu despre ele... dar jur că le-aş pune câte un Dulcolax în paharul lor de apă/suc pentru a cruţa internetul măcar pentru câteva ore de "inteligenţa lor debordantă".

7 comentarii:

  1. Câtă dreptate ai, mă! Deci incredibil... ăstea strică tot! (să nu spun că f*t absolut tot ce le poate aduce puţină "audienţă"). Nu mai poţi face nimic din plăcere. Wattpadul s-a dus, presimt că şi blogspot se duce...
    Părinţii din zilele de azi sunt foarte iresponsabili. Eu, la 17 ani, mă plâng că încă îmi fac program. Trebuie să le fiu recunoscătoare că nu "m-au scăpat din lesă" ca pe astea ce vor da naştere generaţiilor viitoare. Zap, mie mi-e frică. Întrevăd un viitor sumbru rău.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, bine spus că totul începe de la părinţi, dar vezi tu.. libertatea e bună, dar cu anumite limite, totuşi, limite pe care ţi le impui tu (asta ar fi destul de greu şi dacă o poţi face, din punctul meu de vedere, eşti destul de matur) sau ţi le impun părinţii/tutorii. Trebuie să fie nişte limite pe care să le accepte ambele părţi, dar de obicei copiii nu prea le acceptă dorindu-şi şi mai multă libertate.
      Da, şi eu sunt (oarecum) recunoscătoare că nu mi-au dat mână liberă de la 12-13 ani, pentru că nu ştiu cum aş fi ajuns.
      Cu viitorul, asta e. Vom trăi şi vom vedea :).

      Ștergere
  2. Vai cata dreptate ai ,dar totusi e trist , genertia asta este destul de distrusa si nu vad prea bine pe ceea viitoare .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Contează de părinţi şi aturaj.
      Nu spun că toţi din generaţia asta sunt la fel, dar nu pot fi comparaţi cu alte generaţii... :)

      Ștergere
  3. Corect nu sunt toti asa batuti in cap dar marea majoritate sunt dar este trist .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trist din punctul nostru de vedere, poate şi al altora... dar al lor în niciun caz.
      Şi tembelizorul are partea lui de vină pentru că promovează "mari talente"... iar lumea e uşor de influenţat. Aşa că de ce să nu se adopte stilul, vestimentaţia, gândirea, vocabularul specimenelor de pe la TV?!

      Ștergere
  4. Deoarece acele speciemne nu au mai multa minte ca si noi si noi avem si stim ce sa face si ce e bien si ce e rau , nu ca ei si aceste ''modele'' de la TV care fac totul pentru bani si ca sa se creada cool ,iar tinerii care ii cred sunt prosti .

    RăspundețiȘtergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.