duminică, 10 noiembrie 2013

Tipuri de colegi

                     Ma tin de cateva zile sa scriu asta si abia in dimineata asta m-am decis ca e timpul sa scriu, pentru ca altfel nu o sa mai apuc sa public textul acesta niciodata (pentru ca mereu voi fi ocupata cu ceva).
                     Analizand titlul e destul de usor sa va dati seama de subiectul amplu si de interes public ce urmeaza sa fie dezbatut in randurile de pixeli ce urmeaza.
                     Ideea aceasta mi-a venit intr-o ora de mate (multe idei imi vin in orele de mate...) atunci cand doi colegi se certau pentru ca o ea avea sa-i datoreze lui o suma considerabila de banuti. Si atunci, privind in clasa, mi-a venit ideea cu tipurile astea de colegi...

Sincer, nici nu stiu cu care tip sa incep... pentru ca toate-s importante. In fine.
Tipul 1: colegul care iti cere mancare
"- Ce foame imi e. Pot sa iau?" Desigur ca nu te lasa inima sa-i zici sa se duca in originile ma-sii de copchil fomist, ca intr-o lume cruda ca asta de azi fiecare trebuie sa se descurce  pe cont propriu nu sa cerseasca cu nerusinare... Dar desigur ca nu-i zici asta. Daca ceea ce ti-ai cumparat/ai nu-ti prea place sau deja cam te-ai saturat, ii dai cu multa bucurie, dar daca ceea ce ai iti cam place si iti mai e si foame ii cam zici sa-i stea in gat (nu ca as face eu asta mereu - eu fac asta doar la ultima bucatica de ciocolata cand se gasesc vreo trei, patru persoane ca vor si ele).
Tipul 2: colegul care iti cere bani
"- Da-mi si mie un leu ca ti-l dau maine." Ai zice ca n-ai, dar banii pe care ii ai in mana sau pe care doar i-ai numarat te dau de gol. Cea mai buna scuza: "Scuze, imi trebuie banii." Bagi scuza asta pentru ca stii ca nu o sa mai vezi banii aia niciodata... si nu ca ar fi mare caz de un leu, dar inveti lumea cu narav si nu-i bine.
Tipul 3: colegul care cere tema
"- Hai, da-mi si mie tema. Vrei sa-mi puna asta doi?"
"- Dar nu am scris."
"- Hai sa mori tu ca nu ai scris."
Da, uneori si eu mai cer tema (la mate pentru a nu ajunge pe "black list", dar asta nu inseamna ca a devenit vreun obicei...)
Tipul 4: colegul pentru care exista numai nota zece la toate materiile
E imposbil ca intr-o clasa sa nu existe cel putin un elev care sa nu vrea note de zece la toate materiile  (de fapt toti vor, dar doar unul se remarca prin insistenta lui)
"- Puneti-mi si mie un zece ca sa-mi mearga bine toata saptamana!"
Din punctul meu de vedere, a unei persoane ce nu suporta lingusitorii, nesimtitii si cei care se baga pe sub pielea altora, asta e cel mai enervant tip de coleg. Considera ca are dreptul numai la note de zece, iar atunci cand ia o nota mai mica face crize si spune ca profesorul e al naibii si nu pune note mari.
Tipul 5: colegul la moda
Fie ca este vorba de coleg sau colega, intr-o clasa trebuie sa existe cel putin un asemenea specimen pentru ca altfel clasa nu este completa. De obicei se imbraca dupa ultima moda (ultima moda - haine cat mai putine, piele cat mai multa). Isi fac parul in clasa si se machiaza ca pentru o seara ce urmeaza sa fie petrecuta in club.
Tipul 6: colegul care mereu este bolnav
O clasa nu este completa daca nu exista un asemenea coleg. Colegul care este mai mereu bolnav. L-a lovit o minge in cap, e pe moarte si mai are putin si face comotie. S-a lovit de banca, o sa i se sparga un vas de sange si o sa moara in scurt timp. Il doare putin capul, ii e rau de nu mai poate sta in picioare si trebuie sa plece imediat acasa. Daca nu are nimic, inventeaza.
Tipul 7: colegul care isi uita mai mereu cate ceva acasa
"-Doamna/ domnu', mi-am uitat caietu' acasa. Da' mi-am facut tema, pot sa vi-o aduc maine."
Asta e un nou mod de a cara mai putine carti...
Tipul 8: colegul care nu invata la nimic, niciodata
Tipul asta de coleg e din ce in ce mai raspandit. Are note proaste, se considera smecheras, ii ajunge scoala vietii, iar la 18 ani pleaca in Spania sau Italia si se intoarce de acolo cu o masinuta sport in doua usi.
Era si un banc: daca in clasa a IX-a amesteci berea cu vodca, dupa clasa a XII-a vei amesteca nisipul cu cimentul. Asa ca aveti grija la combinatii, ca unele pot fi fatale.
Tipul 9: colegul manelist
Colegul asta e innebunit dupa manele. Dimineata, la pranz si seara asculta manele si partea si mai proasta e ca asculta si la scoala, spre disperarea unora care nu inghit manelele...

La 10 va las pe voi sa completati.

4 comentarii:

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.