vineri, 23 decembrie 2011

Să nu minţi un copil

   Una e să minţi un copil în legătură cu Moş Crăciun, moş Nicolae, Iepuraşu..şi alţii asemenea sau să-l minţi că îi vei cumpăra o jucărie nouă sau cine mai ştie ce... Dar e mai grav dacă îl minţi în legătură cu strămoşii săi.
Ca orice familie normală care nu doreşte ca plodul lor să crească singur mai trântesc unul...sau mai mulţi (după posibilităţi). Ce se întâmplă atunci când mai e un copil? Simplu...cel mare îl are la degetul mic pe fra'su sau sor'sa. 
Părinţii mei ca orice familie normală, au mai trântit un copil. Da, Pitic Junior cunoscut drept şi P.J. Eu, ca o soră mai mare ce sunt îl am la degetul mic..cu orice...de la roşii mâncate cu frişcă, până la strămoşi.
Într-o zi vine P.J. de la şcoală cu o nelămurire. A tot fost aburit la şcoală de doama învăţoare cu strămoşii, dar el tot nu a înţeles cine sunt până la urmă aceştia. Ce era de făcut? Păi venit acasă şi urlat din toţi rărunchii: "- Cine sunt strămoşii mei?". Ai mei părinţi au încercat să-i explice din cele mai vechi timpuri, dar nimic..nimic..el nu înţelegea de unde şi până unde au apărut Traian cu romanii şi Decebal cu dacii şi cum pot fi ăşti stămoşii lui. Ehh..eu neavând ce face şi ţinând cont că eu sunt aia mai mare...şi am drept să râd de el...i-am zis:
"-Măă..ce nu înţelegi Traian şi Decebal, iar pe urmă alţii şi alţii...până la stăbunici şi bunici..."
P.J..pauză..cred că se făceau nişte conexiuni în capul lui...Înţelegea el că bunicu şi bunica şi stăbunicii...dar doar până aici. Dar el vroia să ştie de la început...aşa că eu neavând ce face...i-am zis pe un ton cât mai serios posibil: "- Măăă...strămoşii tăi sunt furnicile şi mai lasă-mă în pace."

Urmarea? Acum ocoleşte toate furnicile...

3 comentarii:

  1. Frumoasa postare :) Fie ca aceasta sarbatoare sa iti aduca tot ce iti doresti si sa auzim de bine. :) Craciun fericit! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare ! Si eu ocolesc furnicile cand le intalnesc pe jos ...

    RăspundețiȘtergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.