vineri, 12 octombrie 2012

A... zi de şcoală

     Azi, minunata zi de vineri. Am început cu matematica. 2 ore. Analiză + algebră. La analiză iar ne-a dat "temă de vacanţă"... (citiţi foarte repede): "Linia întâi plus linia a doua plus linia a treia.... şi ne dă x+4, x+4, x+4... apoi 2, x, x... apoi 2, 2, x.. şi dăm factor comun pe x+4 şi ne dă 1, 1, 1 cu 2, x, 2 cu 2,  2, x... x+4 determinant de 1, 0, 0 cu 2, x-2, 0 cu 2, 0, x-2......" (bla, bla, bla...). Pfuuuaaii... scria atât de repede la tablă profu'...
"Punem pariu... O să facem odată tema în clasă şi o să vedeţi că nu va dura mai mult de 20 de minute..." 
"Dar dumneavoastră faceţi repede..."
"Atunci o oră pentru voi..."
Oh, da siiiguur... o oră... cum să nu. La câte exerciţii ne-a dat pentru luni (fără număr, fără număr, fără număr... dacă le-am face complet, sigur doar o oră ne-ar lua... sunt ironică spunând că doar o oră...).
După 2 ore de mate, 2 ore de fizică. Ne-a predat. "Y este egal cu A ori sin de omega t plus fi 0" /:)
A doua oră de fizică îmi venea să-i strâng de gât pe unii. Cum naiba m-a lovit hârtia??? Adică a levitat??? Cum dracu a ajuns hârtia să mă lovească în spate?? Cummm?? "Euuu?!!!!!!! Ce te uiţi la mine?? Nu am făcut eu nimic...". Mă mai loveşte o dată... "Euuuuuu???!!!....". Da, să ştiţi că în clasa mea e un fenomen foarte straniu... Levitează hârtia, fetele sunt lovite... adică e ceva straniu... Probabil e o fantomă.
S-au dus la dirigă să-i spună... "Da, da vin... o să-l duc la directoare...." (o să fac şi o să dreg...). Mda, a mai venit diriga din părţi... Nu e tocmai normal să dai într-o fată până o faci să plângă. Află şi diriga... "Daa... o să-i sun părinţii. Aşa ceva nu se mai poate...". Mda, cum să nu... A făcut... Nu a făcut nimic.
Dacă ne ducem la directoare şi îi spunem, se supără diriginta pe noi... că de ce nu i-am zis ei înainte să ne ducem la directoare... Mda.
Pe urmă am avut româna. Uneori e enervantă profa asta... Ne-a dat temă pentru azi să ne alegem un cântec din Ţiganiada şi să-l interpretăm în faţa clasei, recuzită.. etc. cu colegul de bancă. Să mai spun că nimeni nu a făcut nimic?! Ce să interpretăm dacă noi, acum sincer, ne chinuim să citim unele cuvinte din Ţiganiadă (mai nou "Spioniadă")... "Ce zice regulamentul de ordine interioară? Închis şi pe vibraţii. Mergi tu cu mine la directoarea adjunctă în pauză să vezi cum e?" Îi ia telefonul, se aşează la catedră... şi se aude vibrând telefonul Roxanei... Pe ăsta nu l-a auzit profa. "Mi-aţi stricat toată ora." A plecat furioasă din clasă... şi eu tot nu înţeleg de ce s-a supărat atât de tare... Ea nu şi-a dat seama că noi nu aveam cum să ne pregătim sceneta aia doar într-o zi... Nici măcar nu ştiam dacă doar trebuia să citim din carte şi să mimăm noi pe acolo sau să facem un fel de povestire... Gălăgie nu prea a fost. E. a fost liniştit în prima bancă, iar ălalalt a stat părăsit în banca lui. Şi parcă zici că nu au mai sunat telefoanele... "Dacă e ceva important mama sau tata sună la secretariat, nu pe tine la şcoală". Nu ştiu câţi părinţi au numărul de la secretariat salvat în telefon... iar eu dacă am un telefon la mine, pentru ce ar suna la secretariat..?! Să-ţi zică ciufuta aia de secretară: "Scumpi, m-a sunat mă-ta... şi m-a rugat să-ţi spun că ţi-a murit javra. Eşti aşteptat/ă acasă...". 
Dacă elevii nu au voie cu telefoanele în ore, atunci de ce unii profesori vorbesc la telefon în ore?! Au o problemă? Da' poate şi noi avem o problemă. Ne sună mama, tata... Şi mai sunt unii părinţi care parcă înnebunesc dacă nu răspunzi la telefon şi apoi te ceartă: "Da, că de ce nu răspunzi?! Unde ţii telefonul ăla? Te sun să-ţi spun ceva (urgent) iar tu nu răspunzi la telefon..."

     Ieri. Mesaj: "Mamă vino la şcoală". Mama lu' X ocupată... Trec 10 minute, 20... mai mult de jumătate de oră... "Ce s-a întâmplat? Ai făcut ceva rău la şcoală?", "Nu, nu mai veni."...
E important să ţii telefonul ăla lângă tine că nu mai suntem în perioada în care să comunicăm folosind semnale cu fum.

    Da, nu ar trebui folosite telefoanele în timpul orelor (nici de profesori, nici de elevi), dar dacă e ceva urgent... de ce nu?!

    Foloseşti telefonul în ore? Ţi s-a întâmplat să ţi-l ia un anumit profesor şi să-l ducă la director?

5 comentarii:

  1. Da folosesc telefonul in timpul orelor pentru ca sunt o fire mai bolnavicioasa si uneori mai am nevoie de el sa imi aminteasca ca e timpul pentru medicamentul X..s-a intamplat prin generala , atunci cand nu aveam nevoie de el , sa inceapa sa sune, o profa s-a enervat la culme ...si drept rasplata a luat telefoanele la jumatate de clasa ...de aici ne venise ideea geniala sa ne ascundem telefoanele-n cizme ca si asa era iarna...si sincer acm uneori folosim toata clasa telefoanele pentru copiat ...defapt le foloseam pana sa ma transfer=)) ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Şi eu când eram prin generală colegii mei ascundeau telefoanele prin diverse locuri când se auzea că vine directoarea în inspecţie. Desigur, doar o dată a venit în inspecţie şi atunci nu am fost pregătiţi, dar nu prea a avut ce lua decât vreo 3 telefoane.
      Şi în clasa mea se folosesc telefoanele drept "copiuţe". Sau mai e metoda cu telefonul în buzunar, casca în ureche... gluga în cap sau părul lăsat peste umeri, tu la tablă... iar cineva îţi spune răspunsurile :D. Profa de bio s-a prins...

      Ștergere
  2. uff...mai sunt si genii, bine desigur ca aia mai tineri se prind ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu il folosesc in ore, dar nu pentru copiat, pentru un mesaj- doua.. :)) Si nu mi l-au luat. In generala eram pe aproape dar i s-a facut doamne de engleza mila de mine..

    RăspundețiȘtergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.