sâmbătă, 6 iulie 2013

Poveşti*

                 Ploaia asta îmi dă aşa o stare de linişte... încât mi-aş da ani din viaţă numai să mă găsesc în aceeaşi stare mereu. O stare de un calm ieşit din comun... O stare atât de profundă încât nu ştiu cum să o explic cât mai bine. O stare care dă dependenţă.
                Picăturile de ploaie spală geamul ferestrei, iar lumea aleargă înnebunită pe străzi. Îmi vine să strig la ei şi să le spun că e doar ploaie, nu se vor topi... dar ei nu mă vor băga în seamă, sau poate îmi vor spune că sunt nebună şi să-mi văd de treaba mea... Şi au dreptate. Ce nebun ar sta în mijlocul străzii aşteptând ca ploaia să-i spele sufletul, ori să danseze în ploaia... sau să meargă liniştit ca şi cum ar fi soare?

                Ploaia a inundat străzile, iar vântul aproape a culcat copacii la pământ. Tunetele sparg tăcerea, iar fulgerele luminează cerul... Uneori nimic nu poate fi mai frumos decât un asemenea peisaj ce ţi se arată dincolo de geamul ferestrei.
               Se aşeză pe podea, printre foi pline de desene, creioane şi cărţi cu poveşti de dragoste... şi începu să viseze cu ochii deschişi proiectând trecutul chiar în faţa ei, retrăind fiecare clipă cu pasiune şi emoţie, simţind fiecare resiraţie şi bătaie a inimii, auzind fiecare cuvânt ce îi trecea mai întâi prin inimă... simţind fiecare sărut ce îi era plasat pe buzele ei lacome... retrăind fiecare clipă a trecutului acompaniată de ritmul picăturilor de ploaie...
               După ce povestea s-a terminat, mai vrei să o mai asculţi iar şi iar... dar la un moment dat începi să te plictiseşti pentru că ştii deja despre ce este vorba în poveste. Dar nicio poveste nu se compară cu a ei... Nici măcar una! Îi plac poveştile şi mereu încearcă să creeze altele noi şi mai frumoase ca niciodată ajutându-se de trecut şi de propria imaginaţie. Astfel se nasc poveştile de dragoste ce sunt scrise în cărţi... Dintr-o mie de pagini, în cel puţin una e doar realitate...

2 comentarii:

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.