vineri, 12 octombrie 2012

O zi friguroasă

     Se făcea că era un soi d'ăla de zi în care îţi pui şaptejdemii de straturi de haine pe tine, dar eşti cel mai bun/cea mai bună la dansul din buric. Atââtt îi de frig. Şi dis-de-dimineaţă, când scoţi o lăbuţă de sub plăpumioară şi îţi zici... "Să-mi bag... şi azi îi frig. Nu mai vine vara aia odată." Tu aştepţi să vină vara, da' vara tocmai ce a trecut... iar tu cânţi:
"Vine vara 
 Bine-mi pare
 În grădină am o floare...", dar de fapt nu e aşa... ci e aşa:
"Vine iarna
 Rău îmi pare
 În grădină am o floare
 Geru' o va îngheţa
 Şi mie rău îmi va părea."
    Mdaa... Şi reuşeşti într-un sfârşit să-ţi pui cele şaptejdemii de straturi de haine pe tine şi te uiţi în oglindă. Arăţi ca o gogoaşă maaaree cu gem... (sau mă rog, cu afânători... ce atâta gem?!). Acum proba de baraj. Tre' să te încalţi. Recapitulăm. Tu ai şaptejdemii de straturi de haine pe tine... Oare te poţi apleca pentru a te încălţa? Nu. Aşa că te apuci să dai jos un strat. Încerci să te apleci... Nici măcar nu poţi să îndoi mâna, dar să te mai apleci? Mai dai jos un strat... Încerci... Nu poţi. Mai dai jos un strat. Ai reuşit să te încalţi. Bravooo!! Acum tre' să te îmbraci la loc... "Pfuuaaii... să-mi bag...". Într-un sfârşit ieşi din casă. Semeni cu Omul Gogoaşă... şi te mişti ca un zombi. Mno... deci totu-i bene. Şi... deşi ai şaptejdemii de straturi pe tine tot tremuri... că deh, până te acomodezi cu temperaturile alea ale dracu de scăzute de afară... că tu cât te-ai chinuit să te încalţi... cât te-ai reîmbrăcat, te-ai cam încălzit... aşa că ai ieşit cam transpirat din casă... iar ieşind afară tremuri (aşa cum zice bunica): "Mai pune o ţoală pe tine că tremuri ca câinele la injecţie" (Mamaie, hai să-ţi zic ceva. Dacă m-ar mai încăpea ceva, aş mai pune pe mine.)
   Şi tu tremuri acolo în continuare. Mergi şi tremuri... şi strângi din dinţi şi îţi vine să intri în primul apartament şi să te bagi sub plapuma proprietarului pe motiv că "îţi e frig". (Chiar aşa... de ce nu e o lege "dacă îţi e frig/vrei la baie/îţi e foame/îţi e sete... intri în primul apartament"? De ce nu eee??? Adică omu' ăla care intri tu obligat-forţat să fie obligat să te lase să îi mănânci din ciorbiţa aia de piuitoare crescută la curte, să-i bei din vinu' ăla pe care l-a făcut, să-i foloseşti baia... şi chiar să te bagi în patu' lui pe motiv că îţi e frig.)
Dar nu, nu te primeşte nimeni în casa lui... şi mai ales în patu' lui... Bine, doar dacă nu eşti vreo păpuşă d'aia 90-60-90... înnebunită după sex şi dispusă să îndeplinească orice dorinţă sexuală... p'aia sigur ai primi-o în casa ta şi i-ai da... şi ceva cald de băut ( :D ;;) ). Sau poate eşti un băiat frumos, dulce... Adică cine nu ar lua acasă un astfel de băiat? (aici întreb fetele :P). Am mai face şi economie la căldură că e criză băăăiii...
   Mda, hai să revenim la frigu' nostru. Şi cum ziceam... ai ieşit pe stradă cu şaptejdemii de straturi de haine pe tine... Tremuri. Adică nu tremuri, ci doar dansezi din buric. Şi încă mai tremuri... şi dintr-o dată îţi apare o curviţă păpuşă în călduri cu maiou, colanţi porcografici... gecuţa de piele luată de uubbyyy şi cu hidoşeniile de UGG în picioare. (Din punctul unei fete care nu e în pas cu moda... UGG e cea mai urâtă încălţăminte văzută până acum.UGG = UGly. Dacă voi aţi mai văzut şi alte încălţări d'astea hidoase, vă rog să le păstraţi pentru voi... eu nu vreau să aflu de ele). Şi te uiţi la ea... Te uiţi la degeţelele tale... Duc deja spre un moviu tare frumos... Te ustură faţa de la vânt... Şi îţi vine să-ţi bagi mâinile până la cot în buzunare, dar buzunarele este mici...
   Băi.. şi cum ziceam. Apare păpuşica asta în călduri cu maiou, colanţi, UGG în picioare şi gecuţa de piele în mânuţă şi începi să te gândeşti la sistemul ei imunitar, la pneumonia pe care o are sau o va avea... la sufletul ei călduros... o mai priveşti o dată din spate... Iar tu atunci îţi pui întrebarea... "Băi, oare am închis uşa?"

4 comentarii:

  1. =))))))) Extraordinar .
    Sunt de foarte acord cu tine , mai ales partea cu inchisul usii si cu iesitul de sub plapuma.Sincer , vara imi place doar pentru vacanta si pentru ca e ziua mea , dar eu prefer frigul . Adica..nu stiu , parca e mai bine sa mai pui ceva pe tine decat sa nu mai ai ce da jos. Si prefer sa dorm cu 20 de paturi pe mine decat sa nu dorm din cauza caldurii sau eventual covorul sa-mi fie partener. Deci , prefer frigul , dar cand le vezi pe "papusi" cu parul in vant in timp ce tu ai caciula cu blana pe cap si 5 inele pe mainile facute cu oja fosforescenta in timp ce tu ai cate 2 perechi de manusi..ehe :))
    Ma rog..inca nu s-a ajuns la manusi si blana dar nu mai e mult !
    Zi buna !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Mie îmi place vara pentru că e cald şi mă simt bine. Dacă îţi spun că eu vara nu pot dormi dacă nu sunt învelită cu un cearşaf... mă vei crede :)) ?
      Eu am o problemă când e frig. Oricât de gros m-aş îmbrăca tot simt că îmi e frig...

      Ștergere
  2. buna intrebare, dar eu mi-as pune o alta cum vor traii ele asa sweet imbracate la temperaturi sub 0 grade ...aveam si eu un astfel de fenomen in clasa, iarna iernilor, gerul gerurilor, iar ea se trezeste sa apara intr-o pereche de colanti subtiri, ofustita pana la genunchi si un hanorac..deci frate ..nu am nimic cu gusturile ei in moda, dar frigul ala imi ingheta sufletul in mine ...mda, dar uneori trebuie satraim cu astfel de oameni si conceptii ciudate ca deh si noi le avem pe ale noastre

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Fiecare cu haina mă-sii... E treaba lor cum vin îmbrăcate, dar când le vezi parcă simţi că îţi e frig ţie mai tare...

      Ștergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.