vineri, 15 februarie 2013

Şcoală

11 februarie
Două ore de mate. Ceva teoremă nouă. Teorema lui Lagrange sau... după pronunţia unora: "Teorema lui Lagrajd".
O scoate profu' pe Spy 1 la tablă să rezolve un exerciţiu, la care ea a scris paranteze drepte în loc de rotunde.
Spy 1: "Aşa?"
Profu': "Tu ce crezi?"
La română am dat lucrare. Şi ne-a dat exact din tema pe care o avusesem pentru azi şi noi chiar ne rugam înainte să nu ne dea din asta că habar nu aveam cum trebuia să facem.
La info, emoţii peste emoţii pentru unii că scorpia asculta... şi ţipa.
La economie diriga: "Deja voi nu vă mai puteţi schimba personalitatea pentru că deja, în mare, v-aţi format-o. E foarte greu să vi-o mai schimbaţi acum."
La franceză am stat până la fără douăzeci pe hol să o aşteptăm pe profă.
Noi ne întrebam între noi: "Plecăm? Îîî?? Plecăm? Ce facem?"
O colegă: "Eh, plecăm şi spunem că ne-au zis femeile de serviciu să plecăm."
Şi în timpul ăla trece o femeie de serviciu pe acolo: "Ce daţi vina pe mine? Eu abia am venit la muncă...".
Noi făceam gălăgie... şi iese o profă tutungeriţă, cu o voce de bărbat: "Lasă vorba, mă!"
Într-un final a venit şi profa mergând ca fulgerul pe hol. Are un stil tare comic de a merg.

12 februarie
Geografie. Profa de geografie are obiceiul de a veni la fix cu nervii deja bine antrenaţi. Nu ştiu cine poate să o supere atât de dimineaţă, dar e groaznică. Eh, de data asta nu a ţipat. A fost calmă.
Apoi am avut matematica. Profu': "În picioare cei ce nu şi-au scris! Vreau să văd şi câteva caiete."
Se duce o colegă cu caietul: "Ăsta e copiat."
Colega: "Haideţi domnu'..."
Profu': "Aţi avut ore de la 7 azi?"
Noi: "Nuu!!"
Profu': "Tot aţi avut timp să scrieţi la prima oră."
Engleza. Mda, să trecem peste. Toată ora am sperat să vină cineva pe la oră... şi s-a găsit abia spre sfârşitul orei să apară cineva...
Chimia. L-a prins pe unu' pe picior greşit şi i-a mai trântit un 3 pe lângă cei doi de 4 luaţi cu o oră mai înainte. Mişto zi!
În loc de fizică am făcut sport şi apoi am plecat.

13 februarie
Franceză. Exerciţii. Profa chiar avea chef de oră.
La info a mai scos câţiva indivizi la ascultat. Să mai zic că nici profa nu avea habar să rezolve problemele, dar ţipa la noi. "Fă stiva aia mai mare!",  "Mă copile, ce nu înţelegi?". Scorpia naibii!
Era un coleg la tablă şi profa încerca să înţeleagă ea exerciţiul.
Profa: "Dacă stau eu bine şi mă uit..."
Un coleg din clasă, în şoaptă: "Stai, stai bine... X-ulescu, ţine-te că stă bine..."
După prima oră de info: "Hai, luaţi şi voi pauză un minut."
Şi m-am dus cu alde Spy şi încă o colegă să cumpărăm cretă. Poarta de la elevi era închisă aşa că am ieşit pe la profesori. După ce că pe mine şi pe Simona era să ne calce un dăştept care credea că-i cumpărase mă-sa şosea. Ăla avea viteză şi deşi ne văzuse, a trecut la milimetru de noi (Să ai parte de drumuri cât mai proaste, idiotule!). Apoi când să intrăm în liceu, ne-a văzut BiGi. "Veniţi încoace."
Noi: "Am fost să cumpărăm cretă!"
BiGi: "Toate 4?"
Noi: "Da!"
BiGi: "Data viitoare nu mai ieşiti!"
Piei satană!!
La următoarea oră a fost mai calmă profa.
În oră Flori se apucase să mănânce un măr. Ea stă între mine şi un coleg. Colegu' o imita.
Flori: "Ce ai măh cu măru' meu?"
Colegu': "N-am nimic. Am şi eu ceva..."
Flori: "Ce ai tu, mă? Ce ai?"
Colegu': "Eu..... am bomboane!"
Mna, desigur că nici unul se gândea la bomboane...
Pe urmă istoria. Profu' de istorie are impresia că dacă noi suntem la profil matematică-informatică ştim să facem site-uri şi alte chestii de-astea. Noi facem la informatică doar probleme. Acum mai nou facem probleme de bac, dar nu să scriem progrămele ci... "9 nu mai are succesor, corobâm în stivă. Pe nivelul al şaselea, 2 are succesor...". Adică noi rezolvăm problemele cu pixu'/creta în mână. Nu stăm noi să facem site-uri, softuri educaţionale sau prezentări în PowerPoint (bine, asta cu PowerPoint e uşor... dar softuri?!!! sau site-uri??!! de unde atâta?). Mâine, poimâne o să-şi facă cruci când o să afle că nu ştim să spargem bazele de date de la NASA sau Pentagon. Şi o să ne întrebe: "Dar voi chiar nu faceţi asta la orele de informatică?"
Iar noi o să răspundem: "Noi facem cu totul altceva."
Iar mate. Nu ştiu cum se face, dar mereu la ora de istorie suntem liniştiţi, iar la mate parcă explodăm. Nu mai are nimeni chef de mate la ora aia. Şi ne chinuim să ţinem pixu' în mână şi să nu ne mai tachinăm colegu' de bancă...

14 februarie
Am început cu o oră de info. A mai ascultat câţiva... A ascultat-o pe Flori... Mai demult îi scrisesem într-un mail cum se face o problemă. După ce a ascultat-o mi-a mulţumit :">, că cică dacă nu-i explicam eu aia... habar nu aveam. Eu chiar nu mă aşteptam să mai ţină minte ceva :-".
La religie am stat.
Apoi i-ar info. Ne-a predat "Divide et impera".
X: "E din franceză?"
La engleză am stat. Au venit două foste eleve şi... dacă vor mai veni vor întreba dinainte cu cine are profu' oră ca să nu mai audă tot felu' de prostii de la nesuferitul ăla libidinos.
Era o discuţie despre nu mai ştiu ce, la care nesuferitul: "Sexy".
Altă discuţie, nesuferitul: "Sexy."
La care profu': "Dacă eu zic că afară e frumos, el va spune că vremea e sexy."
Un coleg: "Ce frigider sexy."
Un alt coleg: "Ce pulpiţe sexy." (se referea la conţinutul frigiderului :P)
Una din cele două foste eleve: "Să ştiţi că viaţa de student e cea trăită în cămin."
Cealaltă: "Dar se poate trăi şi în chirie."
Profu': "Şi câţi staţi cu chirie?"
Tipa: "Trei băieţi şi o fată (sau două, nu am înţeles)."
La care nesuferitul: "Gang bang."
Nesuferitul către una dintre fete: "Bună... eşti bună!"
Şi trecând peste toate porcismele pe care le-a debitat în ora aia... profu' tot mai întreba de foşti elevi şi a ajuns la o fată şi a povestit ceva despre ea. Ceva ce chiar m-a impresionat. Într-o oră în care profu' vorbea despre mare fosta elevă, elevă din mediul rural... a început să plângă deoarece ea până la vârsta aia (18 ani) nu văzuse niciodată marea şi îşi dorea foarte mult. Iar prietenul ei îi promisese că o va duce să vadă marea... Sincer, în momentul ăla s-a lăsat o linişte profundă în clasă pentru câteva secunde...
După engleză am avut româna. Ne-a pus profa să citim, iar unii citesc mai prost decât un elev din şcoala primară... Citesc sacadat, cuvinte lungi citite pe silabe, fără virgulă, fără punct... şi profa mai voia şi cu intonaţie...
La bio am rămas 11 pentru că urma să dăm lucrare. Am putut să vorbim, profa a pus doi de 2 la doi colegi care aveau dată din cauză că fuseseră prea "cuminţi" ora trecută. M-am dus să-mi corecteze lucrare.
Mooaammăăă, da' ce greşeli fabuloase am avut. Se subînţelegea că era vorba despre "pancreas", iar eu la un moment dat am scris "organism". La osele piciorului am scris în plus "claviculă", la coloana vertebrală am scris aşa "coloanan vertebrală care are 33-34 de vertebre grupate în mai multe categorii". Am îndrăznit să scriu "mai multe" în loc de 5... deşi le enumerasem pe alea 5... Profa: "Nu puteai să scrii 5 direct? Nota 9!"
Hai s-o crezi tu!!! Şi după ce i-am zis că eu am învăţat, nu ca restu' care nu ştiau mai nimic şi au mai sărit şi restu' cu gura cum că alea chiar nu erau greşeli... profa: "Bine, 9.50!" Aha, se poate... după ce că la teză ne-a pus cu un punct în minus că vai, dom'le că am copiat cu toţii... că ea nu a stat cu noi la teză, că ea era în timpul ei liber. Începe să-mi fie antipatică rău profa de biologie... şi nici măcar nu e un profesor care să ştie să menţină liniştea la ore şi fiecare scrie ce aude şi cum înţege. Şi sunt cuvinte pe care fiecare le scrie cum aude, formând derivate de la: "hiposecreţie", "hipersecreţie", "hematopoietică", "neo glucozurie", "glanda medulosuprarenală"... şi staţi că urmează să ne predea muşchii. Un exemplu de muşchi ar fi "sternocleidomastoidian-ul" şi sunt sigură că sunt muşchi "mai frumoşi" decât ăsta. 

15 februarie
Mate. De data asta nu ne-a mai ridicat în picioare, dar în schimb ne-a dat 15 exerciţii ca un fel de pedeapsă.
Două ore de fizică. 
Un coleg care se apucase de rezolvat tema la mate: "Băăăii... am terminat un exerciţiu după 40 de minuteee!!"
În cele două ore de fizică am definitivat atât tema mea la română, a scris şi Flori, a termiant şi Simona de scris şi am reuşit, după lungi explicaţii, să o facem pe Spy 1 să înţeleagă o chestie banală din text.
La română ne-a predat şi tot nu ne-a adus lucrările alea, dar cică s-a uitat peste ele şi că-s cam proaste.


Săptămâna asta a trecut foarte repedee...
A fost şi Valentine's Day... şi nu ai cum să nu-ţi dai seama când Spy 1 e supărată, că pune botic şi stă cuminte în colţu' ei. I-am zis că dacă o face mai fericită, îi cumpărăm noi un cadou de Valentine's Day. Ea: "Da! Vreau! Nu-i nevoie să mă rogi de două ori!"
Până la urmă a primit un cadou, exact cum am spus eu, după ora 14 :D.
Şi toată lumea a fost fericită.
Şi... cum s-au comportat colegii voştri de Valentine's Day? Ce aţi primit? ;;)

6 comentarii:

  1. Colegii mei??Heei,anu' trecut doar fetele au primit scrisori,anul ăsta,a fost "anul băieţilor" doar 4-5 prieteni de-ai mei au primit câte o scrisoare..restu' nimic!!! :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca profesor de liceu am citit cu mult interes acest mic jurnal de scoala. La vremea mea, am tinut si eu unul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La vremea dumneavoastră... dar acum, ca profesor, l-aţi mai ţine? Adică să povestiţi despre cât de tonţi :-" sunt unii elevi, despre certurile din cancelarie :)), etc.
      Ar fi chiar interesant dacă un profesor ar ţine un jurnal.

      Ștergere
  3. Am avut cateva tentative, dar m-am lasat. Acum consemnez doar lucrurile mai importante. Chiar ca ar fi interesant, poate sunt profesori care au astfel de jurnale, nu stiu...iar tampenii si perle de ale elevilor poti culege in fiecare zi.
    Iti doresc doresc o saptamana frumoasa la scoala si acasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ar fi interesant ca un profesor să ţină un jurnal şi să povestească lucrurile din punctul lui de vedere. Măcar am şti şi noi, elevii, cum gândesc profesorii :D.

      Ștergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.