sâmbătă, 5 octombrie 2013

Întrebări

                 Zilele acestea în jur de ora prânzului, mergând prin oraş cu cineva şi am văzut un club deschid. În imaginaţia mea bogată de fiinţă care nu îşi pierde nopţile prin cluburi, eu credeam că aceste minunate locuri de destrăbălare a adolescenţilor, şi nu numai, sunt deschise de seara până a doua zi dimineaţa. Dar se pare că lucrurile simple nu sunt chiar atât de simple, pentru că un club poate fi deschis şi ziua.
De ce e un club este deschis şi ziua? Simplu.

Unele cluburi sunt deschise şi ziua pentru că nu toate persoanele îşi pot pierde nopţile distrându-se. Astfel de cluburi sunt făcute în mare parte pentru adolescenţii pe care părinţii nu îi lasă prin cluburi. Ei zic că se duc la şcoală, dar se duc în cluburi. Mai rezolvă o integrală, mai beau un păhărel de J&B, mai trag un fum de ţigară, apoi mai filozofează pe marginea anumitor subiecte, subiecte cum ar fi: de ce trăim, cine suntem, de ce răsare soarele... iar răspunsurile nu vor fi concrete, ci vor fi ceva în genul: "noi suntem şi nu suntem, dar în acelaşi timp suntem", "ce e moartea? moartea e şi nu e. trăim pentru a muri, dar în acelaşi timp trăim pentru a respira."
Adolescenţii sunt fiinţe cu două feţe. Ei pot fi şi conştiincioşi, dar imediat cum scapă de sub ochii părinţilor se distrează. Şi de aceea au apărut şi cluburile de zi. Adolescenţii au nevoie distracţie şi în timpul zilei, plus că vine acum iarna... şi cei care chiulesc nu prea vor să stea ca fraierii pe străzi sau prin parcuri. E mai frumos prin cluburi.
Şi astfel mi-am răspuns şi la această întrebare, o întrebare dintr-un amalgam de întrebări.


- Am parfumuri pentru bărbaţi şi femei.
- Parfum pentru homosexuali nu ai?

La o măcelărie un nene o întreabă pe tanti vânzătoarea:
- Alt creier nu aveţi?

O babă în autobuz:
- Autobuzul ăsta merge numai înainte?
Şoferul:
- Acum merge înainte, dar mai merge şi înapoi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.