marți, 6 august 2013

Zi de sărbătoare

             Lângă mine am o babă... şi cum sunt toate babele şi asta e la fel de chitră şi curioasă. Adică nu ţine cont doar la chestiile pe care le face ea, ci trebuie să ţină cont şi de ceea ce fac vecinii... Dacă fac duş mai mult de 40 de minute, cum se întâlneşte cu mama sau cu mine... imediat spune: "Credeam că apa aia curge în continuu în baie... Am crezut că e ceva stricat". Mda!

Azi am făcut duş şi am ieşit afară. Desigur că mi-am udat şi părul... şi desigur că m-am întâlnit şi cu baba... M-a văzut cu părul puţin ud: "De ce ai părul ud? Ai făcut baie? Azi e sărbătoare". Îmi venea eu să-i zic de ce am părul ud, dar m-am abţinut... pentru că dacă îi spuneam de ce, bănuiesc că ar fi făcut infarct... Aş fi vrut să-i zic că am părul ud de la o anumită "acţiune", acţiune ce o bănuieşte o nebună, dar nu am zis asta... am zis doar că am făcut un duş. Dar apoi m-a luat cu tot felu' de chestii despre iubirea faţă de Dumnezeu şi de Iisus... de faptul că e un mare păcat să te speli când e sărbătoare... Dar nimeni nu înţelege că pentru mine sunt DOAR 4 sărbători într-un an: Paşte, Crăciun, ziua mea de naştere, ziua onomastică. Sunt importante doar astea, pentru că doar atunci primesc cadouri... restul sunt doar nişte zile ca restul zilelor. Şi oricum nu mă opreşte nimeni să nu fac duş chiar şi în zilele alea. Eu întâi şi întâi, mă respect pe mine...
Să mergem mai departe. Am trecut pe lângă o biserică... şi am trecut ca de fiecare dată, adică fără să mă închin la acest minunat lăcaş de cult... aproape câte unul pe fiecare străduţă şi asta mă face să-mi aduc aminte de ştirea văzută ieri cu reportajul celor de la BBC şi declaraţiile infecte date de oamenii lui Dumnezeu. Ei consideră că e necesară construirea bisericilor în oraşe pentru că în timpul comunismului lucrul ăsta nu a fost posibil. Dar staţi aşa, că reportajul ăla nu prezintă date exacte... că o fi şi că o păţi, că parcă nu sunt biserici peste tot... şi spitale mai deloc (spre chiar deloc). Legea Catedralei Mântuinii Neamului (376/2007)?! Urmează Legea Puricilor de baltă (480/2013)???! Cred că de-asta nu mi întâmplă şi lucruri bune... că nu dau bani pentru construirea bisericilor. Habar nu am de ce nu îmi donez alocaţia pentru construirea şi mai multor biserici, dă-le dracu de spitale, şcoli şi grădiniţe. De ce să existe într-un oraş un amărât de spital, trei şcoli, două grădiniţe cu pereţii găuriţi... când pot exista trei biserici opulente unde să vină lumea să se roage... că cine ştie... poate, poate scăpăm de sărăcie şi totul o să fie lapte şi miere?
             Zi de sărbătoare cu dezlegare la peşte... zi în care e musai să stai jegos că e sărbătoare şi dacă te speli nu îţi mai pasă de Doamne-Doamne şi cele sfinte.

2 comentarii:

  1. Bătrânii aștia au o mentalitate destul de ciudată :)) Au tot felul de superstiții și sar cu gura pe tine când nu ții cont de ele.

    RăspundețiȘtergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.