vineri, 25 ianuarie 2013

Şcoală

21 ianuarie
Am început săptămâna cu două ore de mate. Am ieşit şi la tablă :>. Şi a început exact de la rându' meu. După primii 3 elevi profu' a început să dea exerciţii mai grele (eu am fost a doua :D). Stăteam în bancă şi eram concentrată să rezolv exerciţiul. Dintr-o dată aud cum este ruptă o foaie, apoi ceva-mi aterizează în păr. Dau cu mâna, că deh... cine ştie ce "patrupede" pot pica din tavan sau ce coji de portocale zburătoare îmi pot ateriza în păr (coji de portocale venite din ultimele bănci). Deci dau cu mâna şi pică o bucăţică de hârtie. Mă întorc şi Simona îmi face semn să iau hârtia de jos. O iau şi citesc... "După primii 3 elevi profu' şi-a pus imaginaţia la contribuţie...". Puţin mai târziu profu' invită la tablă pe unul dintre nesuferiţi (ăla care zici că-i pendul). Mă întorc spre Simona (fără să-mi dau seama că are căştile în urechi) şi îi zic: "Ce copil prost" (referindu-mă la cel care se bâţâia în faţa tablei). Şi cum e vorba aia: "Surdu' nu aude, da' le potriveşte...", primesc o întrebare ciudată la ceea ce tocmai îi spusesem: "Ce număr port?". Dap, eu îi ziceam că ăla e prost şi ea cică "ce număr port?" :)).
La română nu am învăţat bine cele 20 de strofe şi acum trebuie să învăţăm 25 de strofe. "Am învăţat 63. Până joi le învăţ pe toate" 8-|.
La info i-a scos pe nişte unii la tablă şi le-a pus note. Unuia ia pus 8. Eu trebuie să trag de optu' ăla... şi să mai îndur şi la urmă "complimentele" bufniţei: "Te cam fâstâceşti". :| Serios?! Dacă era altcineva în afară de vreo 2 persoane, pe restu' îi trimitea la loc în doi timpi şi trei mişcări. Şi eu m-am fâstâcit... după ce că-i făcusem programul cap-coadă fără să mă ajute... (asta s-a întâmplat în clasa a X-a, doar că eu uit mai greu :D).
Apoi economia. Ne-a predat. Diriga către nesuferiţii ăia: "Parcă zici c-aveţi arcuri. Ce tot bâţâiţi?"
Apoi franceza. Şi-a dat seama profa că o colegă "tare conştiincioasă" scrie pe un alt caiet.
Profa: "Băăăii... voi credeţi că mă fraieriţi pe mine? Îţi pun 2 în caietul meu."
Colega: "Doamna, da' mi-l ştergeţi... nu?"
Profa: "Ce mită-mi dai ca să ţi-l şterg?"
Colega: "Ăăă..."
Profa: "Dacă nu vii cu caietu' ora viitoare sau nu vii deloc, ai 2 trecut în catalog."
Colega: "Da doamna."

Ce-mi place mie de scorpia asta uneori. :D

22 ianuarie
Azi am început cu una bucată oră de geografie. Şi asta e tare scorpie. Nu ştiu cum e posibil ca la ora 8 dimineaţa deja să fii nervos. Adică înţeleg că e frig în şcoală, că nu-ţi convine salariul, că te-ai trezit cu faţa la cearşaf, că... că cine ştie mai ce... dar de ce ţipi mă femeie la elevi încă de la 8 dimineaţa? Cred că simte vreo plăcere nebună atunci când ţipă :>.
Apoi mate... iar a scos la tablă. Acum rândul din mijloc. Eh, neimportant.
Apoi am avut engleza. Mda... :)). Deja îmi vine să râd. Aveam un pix, de fapt încă mai am pixu' ăla... cu agăţătoare de-aia (acum nu o mai are). Şi mă tot chinuai să o rup încă de la începutul semestrului (deci a doua săptămână în care tot trăgeam de aia să se rupă şi ea se încăpăţâna...). Mai scriam, mai stăteam... deh... chef nebun. Profu' stătea exact în faţa mea şi vorbea de lucrarea pe care o să o dăm joi şi râdea pe seama unui coleg cum că ar fi stresat din cauza lucrării şi alte alea pe acolo. Şi eu trăgeam de chestia aia de la pix... am văzut că s-a desprins puţin... şi încă puţin... şi... şii....şiiii... "pac!", s-a rupt.
Profu': "Cât de stresată e Gabi. A rupt pixu'."
Mie îmi venea să cânt de fericire că am rupt chestia aia şi profu-mi zice că-s stresată... Şi desigur că nu am fost scutită de: "Şi o să trăiască până la 100 de ani" spusă tot de profu'... că cică-s calmă :>.
Şi acum sunt fericită că am reuşit să rup aia, păcat că s-a rupt într-un moment chiar nepotrivit :)).
Pe urmă am avut fizica, adică mai pe explicatelea... am stat :D. Am frecat menta/Am frecat manganu' (dar de la atâta frecat nu a mai rămas nimic). O să frecăm muşeţelu de acum :)). Ne-a "predat" ceva la engleză în legătură cu frecatu' mentei... şi alte chestii d'astea.
Iar la sport am plecat.

23 ianuarie
Am început cu franceza... Nu, colega nu a luat 2, dar cică l-a luat colegu' ei de bancă. Deh, nu-mi pare rău pentru el... e unul dintre nesuferiţi. Oricum, mai are un 2 la mate... luat tot pentru "cheful nebun" cu care a tratat ora. Ne-a corectat profa la temă, am mai făcut vreo 7 exerciţii... şi apoi mă uit la ceas. Era 8:28 :|. Cred că în ora de franceză timpu' se scurge mai greu. Cred că pământul se învârte cu viteza melcului leneş... Eh, dar a trecut şi ora de franceză.
Două ore de informatică. A trebuit să dea noul coleg diferenţele, iar noi am stat. M-am chinuit iar să rup o agăţătoare d'aia de la pix... Nu am reuşit. Nah, se rup numai în orele în care nu vreau eu... Şi în ora de info am realizat că unii care-s ei mai de la ţară nu prea ştiu că vorbească civilizat. Bine, nu am aflat acum... dar mie îmi cam lasă un gust amar modul în care se exprimă unii. Vocabularul unora e limitat... folosesc cuvinte din mediul lor. Mda, dar cine sunt eu să-i judec pe alţii :-J.
După cele 2 ore de info în care am stat şi m-am chinuit cu Flori să rupem agăţătoarea de la pixu' meu... care se ţinea destul de tare... a urmat istoria. Ne-a chemat în cabinetul de istorie pentru a ne prezenta un material despre 24 ianuarie... şi desigur, ne-a prezentat şi revista aia de istorie...
Profu': "... a fost făcută în proporţie de 80% de mine, iar 20% de elevi. Eu mă aşteptam să fie invers. Eu apelez la voi, mai ales că sunteţi clasă de matematică-informatică, poate puteţi da o mână de ajutor. Fie la redactat articole... ori la partea de IT. Desigur, vă voi da la sfârşit o notă bună sau o scrisoare de recomandare dacă doriţi..."
M. cu privirea aia a ei... în gând spunându-şi: "Vreau, vreau, vreau, vreau, vreau!!!!". Dacă pe profu' ăsta nu-l gâdili puţin (să nu zic sensul mai scârbos...) nu iei 10 la el :). Da' aşa-s proiectaţi unii. Să se bage pe sub pielea profilor (văzusem un film cu un gândac care i-a intrat lu' unu' pe sub piele şi se plimba nestingherit pe acolo...), aşa şi cu ea...
Aaa... da... şi mi-am dat seama că unii deşi zic că le curge netu' prin vene nu au nicio idee despre ceea ce înseamnă internet sau cine a creat Facebook-ul... sau ce face un microprocesor. Şi eu pot să mă laud că am la degetul mic platforma blogspot :-J.
După istorie, mate. Nu ştiu ce fiinţă luminată a făcut oraru', da' nu l-a făcut deloc bine. E împotriva tuturor legilor unui elev să pui matematica după istorie. După ce timp de o oră profu' de istorie îţi spune povestioare, intri la calcule. De obicei la ora asta de mate piticii mei refuză să gândească (bine, nu numai la ora asta ci la mai toate orele). Şi uneori o întreb pe Spy 1 dacă a înţeles... iar ea îmi răspunde cu un căscat... semn că şi ei îi este somn.
La sport am plecat.

24 ianuarie
O oră de info. Credeam că vom sta... dar nu prea am stat. Profa: "Încărcaţi Euclid." 8-| Cât poate să mă dispere femeia asta. Da, dar nu o pot uita cu: "Steluţă, steluţă, steluţă... b... steluţă, steluţă, steluţă, a... steluţă, steluţă, steluţă, c." A ieşit M. la tablă, a făcut ea pe acolo nişte sexerciţii... Plictiseală!
A doua oră. Religia. Unii trebuie să se roage la Dumnezeu să-i înveţe să citească. Citesc la clasa a XI-a ca nişte elevi de clasa a III-a. Prost măh, prost. Am un coleg căruia i se spune Şaky (Shakyra) sau Pui...
Profa de religie i se adresează colegului: "Cum ai ajuns măh tu tocmai în clasa a XI-a dacă citeşti atât de prost?"
Un alt coleg: "A zburat doamna."
A doua oră de info... dicta profa o problema care se dăduse pe la bac... şi îi sună telefonu'.
Profa: "Da, da... lasă că o sun eu."
Închide şi sună pe cineva. Vorbeşte puţin şi închide telefonul apoi priveşte exerciţiul, M. explicând de zor cum făcuse ea p'acolo. La un moment dat profa spune: "Ăăă.. da, da,da... nu eram atentă." 
M.: "Mi-am dat seama."
Elevii nu au voie să se joace pe telefoane în ore, dar profii au voie să vorbească la telefon chiar şi în timp ce dictează. Că deh, ei este profi... şi mai au şi dreptul să nu fie atenţi la explicaţiile elevilor. Ruşine să le fie!
Engleza. Am dat lucrare. Am scris propoziţia corectă. Am tăiat-o. Am scris greşit. :| Specific mie. Nu am mai rupt nimic :)).
Chiar înainte de română vorbeam despre profa de română cum că nu se implică, că nu face cu o clasă de-a XII-a subiecte de bac, că o deranjează dacă îţi muţi privirea de la ea, dacă zâmbeşti atunci când nu trebuie... că nu vine...
După engleză a venit nenea cu veştile bune. Cine-i nenea ăsta? Nenea cu veştile bune :)). E ceva laborant... Mai este cunoscut şi ca "Wi-fi" (are urechile mari). Mereu vine cu veşti bune. Şi  de data asta a venit cu o veste bună... nu am făcut româna. În ora în care am stat, unii jucau table. Dintr-o dată intră directoarea pe uşă. Au avut ăştia un reflex în ei... încât într-o secundă au strâns tablele.
După română aveam biologie, aşa că două colege s-au dus la profa de bio să ne învoiască. Nu ne-a învoit profa... ci ne-a dat să scriem o lecţie, iar dacă o scriam puteam pleca acasă. Am scris lecţia, a venit profa... şi M. voia să plece. Profa: "Aşa am zis eu? Că dacă scrieţi vă las să plecaţi?"... :|
Cred că dă în Alzhaimer.
Şi cu diferenţele alea... mare brânză!

25 ianuarie
Vreme naşpa. Am fost la şcoală la 7:30 :>. Am fost prima. Pe la 8 şi vreo 10 abia eram vreo cinci în clasă. Era super dacă rămâneam atâţia... dar au venit şi restu' :-L.
Profu': "Cine nu şi-a scris, în picioare."
Nici eu nu-mi scrisesem corect, dar nah... am încercat :D. Şi da, ştiu că ar fi trebuit să mă ridic... dar altă dată.
Profu' către un coleg: "Tu de ce nu ţi-ai scris?"
Colegu': "Nu mai aveam pagini la caiet."
Profu' făcea un exerciţiu la tablă: "Minus unu' la k ori a la k ori k factorial supra a x plus b totul la k plus 1. Minus unu la k ori a la k ori k factorial. Toată asta dă 0. Ori a x plus b la k plus 1 minus, minus unu la k ori k factorial ori a la k ori a x plus b la k plus 1. Aţi înţeles?"
Noi: "DAAA!!!"
Desigur că nu înţelesesem şi nici dacă mai explica de vreo câteva ori nu înţelegeam...
După mate două ore de relax, adică fizica.
Profu': "Predăm?"
Noi: "Nuu."
După prima oră când să plece profu': "Ora viitoare predăm."
O colegă: "Vrem acelaşi tratament."
Profu': "Trebuie să mai schimbăm tratamentul că altfel moare pacientu'."
Nu, nu a predat nici în ora a doua.
După fizică română. Pe profa de română au ajuns-o blestemele. Stătea rezemată de un scaun şi într-o fracţiune de secundă era întinsă pe jos. Păcat că nu s-a întâmplat asta la noi la oră că ar fi întrecut imediat faza cu "steluţă, steluţă, steluţă" a profei de info.
Profa i-a trimis pe cei doi nesuferiţi să-i anunţe pe elevii care voiai să participe la olimpiadă, că e "sâmbătă, la ora 8:30, în cabinetul de fizică".
Unul dintre nesuferiţi: "Mâine... deci 8:30... fizică. Ai reţinut măh?"
După ce pleacă cei doi, profa îşi aduce aminte că o clasă are sportu' cu profu' nostru (Titi) şi îi zice unui coleg să-i sune şi să le spună. Îi sună.
Colegu': "Măh, vezi că ăştia de la clasa Z, au oră cu Titi del Boschetto.
Profa: "Cu cine măh? Mi-e şi teamă să vă întreb ceva..."
Mâine e olimpiada la română şi profa a venit cu nişte foi de examen ca să le îndoim noi. A ascultat-o şi pe M. la tot Luceafărul... şi apoi s-a dus la directoare cu foile.
Clasa noastră e tocmai în capătul holului. Dimineaţa când nu e nimeni pe hol ai impresia că defilezi pe podium...
Şi cum ziceam. Profa era plecată la directoare şi mai erau vreo 10 minute până trebuia să plecăm. Unul dintre nesuferiţii clasei deschide uşa şi se uită să vadă dacă vine profa. Nu a văzut-o pe profă, dar l-a văzut pe prietenul lui M., care o aştepta tocmai la intrare. Faceţi un exerciţiu de imaginaţie şi plasaţi pe o parte de perete 5 uşi... în capăt uşa de la intrare, iar în celălalt capăt uşa clasei noastre. Eh, tocmai la uşa de la intrare stătea prietenul lui M.
Şi cum ziceam, nesuferitul deschide uşa, îl vede şi începe să zbiere. "Băăă... e nebună. A învăţat toate 99 de strofe din Luceafăru'. E nebună măăh!"
Nu trec nici 2 minute şi apare profa.
Profa: "Cine a ţipat pe hol?"
Nesuferitul care ţipase: "Cine a ţipat mă?"
Profa: "Şi nu sunt 99 de strofe, sun 98... aşa, să vedeţi ce auz bun am."

Şi apoi am plecat. Şi ninge, ninge... ninge peste inima meeeaa....

5 comentarii:

  1. Vaii cand ai zis de Şaky ala nu vazusem Ş`ul :)).
    Interesanti profesori ;o. pai de colegi..nu stiu ce sa spun o.o...*steluta* -)).
    funny postarea. mi`a placut^^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Te gândeai că ţi-ai găsit cumva sosia.
      Dap, foarte interesanţi profii...

      Ștergere
  2. e foarte tare ..iubesc genul acestade postari venite din partea ta,mama ce dor imi era de comp=))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei! >:D< Chiar mă gândeam la tine când scriam.

      Ștergere
    2. ma bucur..din cand in cand sunt pe aici...ma buur ca te-ai gandit la mine

      Ștergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.