luni, 24 iunie 2013

Câteva moduri de a scăpa de căldură

Căldură mare, mon cher!

                Da măi, a venit şi căldura aia şi s-a dus în lumânări iarna cu cele 9 cojoace (9 parcă avea, nu?!) şi a venit vara. Ies fetele cu rochiţe, lumea se prăjeşte la soare ca peştele în tigaie, babele îşi etalează pălăriile şi sunt leşinate pe la colţuri, moşii şi-au scos sandalele de la naftalină şi le asortează cu cele mai lungi şosete... iar tu stai în casă leşinat şi te zbaţi ca un peşte pe uscat de cât de cald îţi este. Vrei să te răcoreşti şi nu ştii cum? Uite câteva metode:
1) Îţi e atât de cald încât începi încet, încet să vezi cu totul altceva? Vezi deja în faţa ochilor o plajă de prin Hawaii, iar tu stai întins pe un şezlong la soare cu un coktail în mână?
Atunci nu mai sta leşinat în pat şi ridică-te. Mergi la bucătărie şi (fără să te vadă mama ta) închide şi deschide frigiderul/congelatorul. Dacă te vede mama ta o să zbiere la tine: "Închide frigiderul ăla mai repede că se strică. Merge o grămadă...". Te vei mai răcori, dar pentru scurt moment.
2) Îţi e atât de cald încât simţi că te topeşti? Te uiţi la mâinile tale şi simţi cum ţi se preling pe tastatură? Simţi că nu mai poţi merge?

Primul pas: încarcă cada cu apă rece şi cuburi de gheaţă. Al doilea pas: introdu-ţi mirobolantul corp în ea. Al treilea pas: stai cu nişte pastile pe lângă tine (orice bine vine cu un rău...)
3) Îţi e atât de cald încât ai da şi pielea jos de pe tine doar, doar să te mai răcoreşti şi tu puţin? Ai sta în oasele goale doar ca să nu simţi cum transpiri? Stai cu gura deschisă şi limba scoasă pentru a te răcori? Ai fraţi/verişori mai mici?
Dacă da, pune-i să-ţi facă vânt. Spune-le că o să le dai o îngheţată/că vor primi un cadou în plus de la Moşu'/că o să vină mai repede iarna. Dacă minciuna a mers nu mai rămâne decât să vă relaxaţi în timp ce gândacii ăia mici vă fac vânt.
4) Îţi e atât de cald încât ai da 7 ani din viaţă doar pentru a te simţi şi tu bine? Ai vrea să-ţi dai şi un rinichi doar pentru a nu mai transpira în halul ăla? Vrei să te şi plimbi, dar să te şi răcoreşti?
Atunci îmbracă-te şi mergi într-un hipermarket la raionul de produse congelate sau la cel de produse lactate. Să vedeţi ce viaţă acolo. Îţi tremură şi oasele pe tine. Şi nici nu costă mult... e mai ieftin decât să dai tu drumul la aer condiţionat, te costă doar drumul.
5) Îţi e atât de cald încât te-ai muta într-un beci? Îţi e atât de cald încât începi să turbezi? Ai aer condiţionat la maşină?
Dacă da, atunci nu mai are rost să stai prin casă. Urcă-te prin maşină şi dacă tot eşti în maşină şi ca să nu stai ca prostu' în ea, fă şi tu câteva vizite pe la rude/prieteni despre care ştii că au aer condiţionat sau la care e mai răcoare. E destul de ieftină şi varianta asta...
6) Îţi e atât de cald încât ai băgat în sperieţi vecinii cu duşul ăla care curge zi-noapte? Ai sta mereu sub duş? Vrei să te răcoreşti, dar să nu te transfori într-o stafidă? Nu ai aer condiţionat, dar ai bani? Nu mai fi prost!
Mergi şi cumpără-ţi aer condiţionat. O să moară vecinii de invidie. Setează-l la cea mai mică temperatură şi mai ia un pulover pe tine. O să te simţi ca în plină iarnă. Sfat! Ţine câteva pastile la îndemână.
7) Îţi e atât de cald încât....
Ce tot zic eu aici?! La mare cu toţii! Singura cale de a ne răcori şi distra în acelaşi timp. Dacă eşti departe de mare, există ştranduri şi alte locaţii cu apă.
Răcoreală plăcută

12 comentarii:

  1. Varianta 2 suna bine. :)) Defapt mai toate.
    Scrii genial :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă alegi a doua variantă, nu uita de pastile ;;).
      Merci! :)

      Ștergere
    2. Si daca imi ingheata mana pana ajunge la ele ? :-s
      Ai uitat sa pui efecte secundare.

      Ștergere
    3. Efecte secundare metoda 2:
      Îngheţare apoi moarte.
      Scurt şi la obiect :)).

      Ștergere
    4. Sau inghetare si trezire undeva in viitor pana te dezgheata cineva ? Sa fie mai profitabila varianta :-?

      Ștergere
    5. Dacă nu te dezgheaţă nimeni? :)) Şi ce vor constata cei care te vor dezgheţa? Că ai îngheţat în timp ce încercai să te răcoreşti cu bani puţini în stilul acasă-în-cadă? :))

      Ștergere
    6. Daca nu te dezgheata nimeni ajungi exponat intr-un muzeu si probabil pe placuta va scrie exact ce ai scris tu acolo cu stilul acasa-in-cada :))
      Sau poate te dezgheata 'incalzirea globala' :-?

      Ștergere
    7. Cred că mai bine contezi pe încălzirea globală :)).
      Ştii, dacă tot nu am ce face, vrei să continuăm discuţia pe mess?

      Ștergere
    8. Cum vrei tu.
      A, si la 5 ca efecte secundare ar merge motorina/benzina care e ciupita de aeru conditionat ? Varianta gratis: ia un autobuz cu aer conditionat si plimba-te cu el :>

      Ștergere
    9. Ştii ceva? O să te pun să-mi completezi textul :)).
      Lasă o adresă de YM.:)

      Ștergere
    10. N-am asa talent la scris :)) in loc de "completezi" poti sa pui lejer "strici"

      Ștergere
    11. Astea două ar fi sinonime? :))

      Ștergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.