duminică, 25 august 2013

Am revenit

              Publicitatea a luat sfârşit, iar eu am revenit acasă... că unde-i mai frumos decât acasă?
Am dat peste tot felul de oameni: ruşi, nemţi, englezi, din nou ruşi... ceva oameni idioţi cu pretenţii veniţi de prin Franţa... şi o negresă.
De ce zic că francezii ăia erau idioţi cu pretenţii? Pentru că se aşteptau ca un ţigan ce vindea gogoşi la o terasă de pe marginea plajei, să ştie engleză... şi să le mai schimbe şi ceva euroi... După ce nu s-au înţeles cu ţiganu', franţuzii erau supăraţi că vezi dom'le: "Cum să nu ştie engleză? Românii ăştia...". Mama voastră de idioţi, că la voi ştiu toţi să parlească română... sau măcar engleză. Eu ştiu că atunci când te duci într-o ţară, schimbi banii în moneda acelei ţări, nu stai şi te milogeşti de un ţigan să-ţi schimbe câţiva euro...

Ruşii... oamenii ăştia... sunt groaznici. Intră una bucată rusoaică de vreo 12-13 ani într-un magazin de haine dintr-un mall... Se uită pe acolo, iar o vânzătoare amabilă (că aşa sunt unele vânzătoare) se duce să vadă ce doreşte clienta.
"- Bună ziua! Cu ce vă pot ajuta?"
"- XXL."
"- Ce?"
"- Muter. XXL."  (da, e mai frumos când scriu exact cum a pronunţat)
"- What XXL?"
"- Muter. XXL. Muter."
Deja de aici totul devenise amuzant. Vânzătoarea îi arăta tot felul de haine, puştoaica: "Muter. XXL". Eu dacă vindeam acolo, cred că o dădeam afară...
Mergem mai departe...
Dumnezeul hipermarket-urilor, supermarket-urilor şi al magazinelor de la colţ de bloc, i-a ferit pe cei din Brăila de acel monstru numit: Auchan. Cum se pronunţă, cred că puţini ştiu... sau poate nu i-am întâlnit eu pe ăia care ştiu să pronunţe... Am auzit: "ouşăn", "ouşian", "oşian" (cred că ăştia erau moldoveni), varianta corectă mai rar...
"Mi-am cumpărat un zmartfon din ăla deştept cu taciscren". (e adorabil să scrii exact cum pronunţă lumea... şi oricum, cred că telefonul ăla îl bate la inteligenţă pe posesor).

Şi acum ciudăţenia serii:



4 comentarii:

  1. Mă, şi eu am auzit că francezii ţin morţiş să le vorbeşti limba când mergi în ţara lor şi de-aia nu-i suport. Şi pe ei, şi pe limba lor spurcată. Încă mă miră că au şi pretenţii de la cineva care vinde în colţ de stradă... speechless.
    De rusoaică nu zic nimic, măcar a încercat. :))
    Şi ce-i aşa de ciudat la poza aia? E pisicuţa care ţi-a mâncat şobolanii? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Franceza e frumoasă totuşi... Limba iubirii ;;).
      Scorpie, nu mi-a mâncat niciun şoarec >:P. E o Lady :P.

      Ștergere
    2. Wăăă, nici surorile mele nu mă fac scorpie! Atunci sper să-ţi mănânce ţie degetu' mare de la mâna dreaptă! Ha, te-am făcut!
      Mă... eu am o mare problemă cu franceza. :))

      Ștergere
    3. Dar eu te fac! :P Scorpie! Scorpie! Scorpie!
      Nu muşcă mâna care îl hrăneşte :P.

      Ștergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.