joi, 3 ianuarie 2013

Gura lumii


(Nu vreau să deranjez pe nimeni şi nu vreau să se simtă nimeni prost pentru ceea ce urmează să citească.)

"Uite ce grasă şi frumoasă e aia..."
Hai nu zău?!!!! Da' astea slabe nu-s frumoase? Adică ce au astea slabe??
Hai să privim partea bună a lucrurilor. Noi, astea slabe, ne luăm haine cu mărimea XS, S, M. Adică nu poţi compara de exemplu mărimea S cu mărimea XXL în ceea ce priveşte kilometrii de material. Poate că din XXL s-ar face doi, trei de S... asta înseamnă că dacă toată lumea ar fi slabă ar fi mai multe haine :D. (Şi de aici reiese că sunt fată, că dacă eram băiat nu ziceam nimic de haine, ziceam ceva legat de bere...)

"Uite ce slabă e aia... Pică hainele de pe ea."
Serios măh?!! Şi ce dacă-s slabă?!!! Ţi-am mai zis... Mai puţin material pentru haine... Mai puţin loc ocupat... Mai puţin stres că "vaaii sunt grasă"...

"Uite ce grasă şi urâtă e aia..."
Sunt persoane şi persoane. Una e mai frumoasă, alta e mai urâtă. Dar niciodată  nu o să înţeleg de ce încearcă o scrofiţă să se îmbrace în colanţi şi în situaţia asta nu pot să mai zic că sunt porcografici, pot doar să zic că-s horror. Am văzut şi fete mai plinuţe îmbrăcate în colanţi şi fără nicio bluză peste posterior, dar unele... unele arată într-un hal de te rogi la îngeraşi să nu mai vezi şi data viitoare.
Bine, tind să cred că unor persoane ca astea nu le pasă cum arată. Pentru că dacă le-ar păsa, ar vedea şi ele că le ies 7 rânduri de şunci prin haine... poate nu s-ar mai îmbrăca cu prost gust, poate nu ar mai râde de alte tipe grase, poate s-ar vedea pe ele mai întâi...

"Uite ce slabă e aia... Vreau să fiu ca ea..." îşi spune o fată pe care o bate vântu'.
Ah, eşti puţin plinuţă şi vrei să fii mai slabă? Nu-i nimic. Te înţeleg, te aprob, totu-i ok.
Dar dacă tu eşti deja în modul kilograme-normale-pentru-vârsta-şi-înălţimea-ta... pentru ce naiba vrei să fii mai slabă? Niciodată nu o să le înţeleg pe cele care sunt slabe şi vor să fie mai slabe... sau pe cele care sunt grase, ajung la greutatea normală dar tot grase se văd. Nu sunteţi normale!

"Da' tu când te mai îngraşi?"
Asta e întrebarea care mă enervează cel mai tare. Parcă eu nu aş vrea să mă mai îngraş măcar vreo 3 kg. Da' dacă nu se poate, nu se poate. Şi grasă cu cine să semăn?! Pot să mănânc eu din 30 în 30 de minute (să nu exagerez din 5 în 5 minute) da' dacă organismul meu e pus pe repede-înainte şi arde tot ce prinde ca să nu se depună nimic... eu ce să fac?!
Şi întrebarea asta e opusul următoarei întrebări:

"Da' tu nu mai slăbeşti?"
Darcă persoana respectivă se îngraşă şi de la un covrig, ce vină are? Nici măcar una. Aşa îi e organismul şi sunt sigură că nu-i fac deloc bine astfel de întrebări total stupide şi răutăcioase. E ca şi cum ai zice: "Băi scrofiţo, tu nu te vezi că eşti cât malu'... nu ai de gând să slăbeşti?"


      Şi ce mă enervează cel mai mult e că unii ţinem cont de gura lumii.
Nimeni nu e normal. Poate o persoană este normală în ochii mei, dar în ai tăi este anormală. De ce să catalogăm lumea şi să râdem de ea? Pentru că aşa suntem noi, nişte răutăcioşi bârfitori...
Vrem să fim perfecţi în ochii celorlalţi. Dar perfecţiunea nu există şi nimeni nu e perfect, doar că unii uită asta şi râd de alţii imaginându-şi că ei sunt perfecţi.
Noi ne supărăm şi vrem să închidem gura lumii arătându-le că putem să avem un job mai bine plătit decât sperau ei, că ne putem cumpăra o casă atunci când ei credeau că nu, că putem termina un amărât de liceu şi să intrăm la facultate, că putem să facem ceea ce ne dorim... Dar mereu uităm că nu ar trebui să băgăm de fiecare dată în seamă gura lumii. Pentru ce? Pentru a arătat că putem?
Trebuie să ne dovedim nouă că putem, nu lor...

6 comentarii:

  1. GURA LUMII NU O POTI INCHIDE NICICUM,mereu exista cineva care va comenta ;)) eh dar pt ce e blogul si noi spiridusii zambareti =)) desi eu sunt pisica zambareata :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici măcar nu ar trebui să ne pese de gura lumii.
      O pufoşenie de pisicuţă :).

      Ștergere
  2. mai sti povestea aia cu magarul si familia aia?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da... Povestea aia e la fel ca ceea ce am scris eu. Nu poţi să închizi gura lumii, mereu va avea ceva de comentat.

      Ștergere
  3. Mie-mi zici...Eu eram foarte slaba inainte si toata lumea zicea ca " Vaiii , te ia vantu' de pe strada , mai pune cateva kg pe tineee ! " si apoi cand m-am ingrasat , pentru ca am renuntat sa ma mai infometez si sa mananc o eugenie toata ziua , evident m-am ingrasat si acum toata lumea zice " Vaiiiii , ce grasa esti ! Te-ai ingrasat rau ! " Si nu exagerez..Ma rog , m-am invatat sa-i ignor dar tot ma simt aiurea , si ce ma enerveaza e ca ei nu stiu cum e , si prea putini realizeaza ca nu toti avem acelasi organism . E exact cum ai zis tu , ma ingras si de la un covrig , dar nu , eu trebuie sa mor de foame ca sa multumesc toti idiotii..Ma bucur ca mai exista oameni care inteleg ! :|

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum am mai zis, niciodată nu poţi astupa gura lumii. :)

      Ștergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.