marți, 11 decembrie 2012

Apocalipsa şi vremea de joi

      Lume, lume... cred că nu e fiinţă de pe pământul ăsta care să nu fi auzit de apocalipsă. Până şi tanti Veta din fundu' satului care nu are curent (deci nu are nici televizor ca să se poată uita şi ea la Suleiman), ea ştie că vine apocalipsa că aşa i s-a arătat în boabele de porumb, ba chiar şi în cafea... Şi asta nu e tot. Cum un adevăr trebuie probat în 3 surse, ea a mai consultat şi pe vecina sa, tanti Frusina care şi ea la rândul ei a dat în cărţi, chiar şi în găinaţul găinilor proprii a văzut noile ştiri despre apocalipsă. Atât de... CLICK AICI PENTRU ALTE DETALII!
      Dap, şi cum spuneam, până şi ultima babă din fundu' satului ştie că o să vină "ăl de sus". Unele babe pun totul pe seama "necuraţilor din fruntea ţării", altele spun că ar veni "ăl de sus" doar pentru a le cere contribuţia pe care nu au plătit-o la biserică anu' ăsta. Băi, cum spuneam, e ILEGAL să nu ştiţi că o să vină apocalipsa.
      Unii cică şi-au făcut buncăre şi au învăţat să mânuiască armele. Da' nu ştiu pentru ce o să le trebuiască arme până la urmă, că doar nu trag în săraca apocalipsă. Vine şi ea odată la... băăii... asta-i prima dată când vine!! Vaai!! Ruşine să ne fie! În loc să o primim cum se cuvine, o primim cu armele sus iar restul ne ascundem de ea şi ne cumpărăm domenii în Rai şi vouchere prin care ne scutim de păcate.
"Frusino, cumpăraşi fă voucher d'ăla de spălat păcate?"
"Ce sî-mi cumpăr?"
"Voucher, sî-ţi fie iertate păcatili."
"Aaa... nu. Stai să prind acuş niţel wireles de la coada vacii şi sî-mi cumpăr şi io unu'. Bine că mi-ai zis... Plecam aşa păcătoasă..."
Nu-i aşa că voi deja v-aţi pregătit de sfârşit?
Desigur că da...
      Acum să vă mai povestesc despre previziunile pe care le-au făcut meteorologii pentru ziua de joi în comuna, pardon... în capitala prea iubitei noastre ţări, Bucureşti. Aceştia au prezis că joi vor fi temperaturi de -20 de grade... Eu acum mă gândesc dacă nu cumva i-au sunat pe indieni. Care indieni? Cum care?!
"Indienii unei rezervaţii îndepărtate l-au întrebat pe noul lor şef dacă iarna următoare va fi rece sau blândă. Deoarece fusese educat într-o şcoală modernă nu cunoştea semnele ancestrale şi trucurile indiene, aşa că a privit cerul dar n-a ştiut ce să zică. Dar ca să nu pară ignorant le-a răspuns că va fi o iarnă rece aşa că să se apuce de adunat lemne. Ca să fie şi mai sigur a sunat la Institutul Naţional de Meteorologie.
- Iarna care vine va fi frig? 
- Da, se pare că va fi destul de frig, răspunse meteorologul de serviciu. 
Aşa că s-a dus la trib şi le-a zis să adune mai multe lemne. Peste o săptămână sună din nou: 
- Dar va fi foarte frig la iarnă? 
- Da, va fi o iarnă foarte rece! primi răspunsul.
Preocupat de soarta tribului, le-a ordonat să adune şi mai multe lemne pentru că iarna va fi crudă de-adevăratelea. Peste alte două săptămâni sună iar: 
- Sunteti foarte siguri că iarna care vine va fi foarte rece? 
- Absolut, fără îndoială va fi o iarnă dintre cele mai friguroase! 
- Dar de ce sunteţi aşa de siguri? 
- Fiindcă indienii din rezervaţie strâng lemne ca nebunii!"
Indienii ăştia... Cred că aşa au aflat şi meteorologii noştrii că joi vor fi -20 de grade.

Ce fac tanti Frusina şi tanti Veta?!
"Veto, tu vezi ce văd io?"
"Ce sî văd?"
"Iote acilea. Iote-n bobu' ăsta, aci zice că joi o sî fie ger."

"D'apăi mă duc să-mi scot blana di la naftalină..."
V-am zis eu că cele două tăntici nu au nevoie de tembelizor şi nici de meteorologi sau de indieni că ele află totul prin ghicit.

     Şi ştiţi ce fac eu acum? Eu acum aştept cuminte să văd dacă măcar joi va fi gerul ăla năprasnic de care spun meteorologii. Din fericire nu stau în Bucureşti (deci nu o să mor de frig) ci stau undeva pe aici... cu temeperaturi de vreo -12 grade joi.
     Aţi prins ideea din titlu? Dacă nu, atunci hai să vă explic.
Geru' care se anunţă joi e ca un fel de apocalipsă. Suntem anunţaţi dinainte de el, noi ne pregătim, scoatem hainele de la naftalină, căutăm mănuşile... căutam să ne sigilăm casa cât mai bine, poate ne luăm şi o zi liberă atunci (doar ca să vedem cum nişte tâmpiţi, pardon... persoane inconştiente care nu vor să stea în casă au plecat pe la munci, pe la şcoli... pe la piaţă... şi au fost doborâte de frigul năprasnic.)
   
     Mâine e cod de nu ştiu ce culoare p'aici şi s-a primit de la... sigur nu de la indieni, cum că cei care fac naveta, mâine să stea acasă. Să vorbească nea indienii ăştia care au prezis cu profu' de mate şi ăla de istorie poate, poate îi lasă pe cei care fac naveta acasă mâine şi le încheie şi situaţia cu media 5, cel puţin.

    Aşa că ce să vă urez? Apocalipsă plăcută sau ger cât mai cald? Dacă nu vă convine nimic, atunci să vă faceţi voi urări.

2 comentarii:

  1. Aia cu "voucherele pentru spălat" păcatele n-am mai auzit-o da' e chiar comică :))))
    Hmm, btw, eu nu cred în apocalipsă. :D Prefer să gândesc pozitiv.

    RăspundețiȘtergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.