sâmbătă, 29 decembrie 2012

Ghid "Petrecerea de Anul Nou"

         Şi cum ştiu şi eu şi ştiţi şi voi (cam mulţi de "şi" parcă...) se apropie sfârşitul. Sfârşitul anului, nu sfârşitul lumii, staţi calmi
O grămadă de omi care nu şi-au făcut rezervări prin cluburi de fiţe sau pe la cabanele de la munte... sau încă nu s-au decis dacă să-l facă acasă (cu părinţii) sau încă nu şi-au găsit un grup de amici cu care să petreacă... îşi frământă mâinile şi neuronii şi îşi pun întrebarea aia existenţială: "Bă, io unde fac revelionu'?"
         Dar să zicem că am fixat locaţia, ne-am ales şi câţiva prieteni... (dar înainte de astea trebuie să ne asigurăm că avem bani). Avem bani, avem locaţie, avem prieteni... ce ne mai trebuie? Desigur, un ghid. Ghidul: "Petrecerea Anul Nou". Adică nu trebuie să faci totul de capul tău... ce naiba...


Prima regulă din acest ghid:

*** Distrează-te!

Păi desigur că te distrezi, ce naiba... Că dacă petrecerea de anu' nou are loc într-un restaurant de cinşpemii de steluţe verzi şi albastre unde pe masă tronează numai caviar, brânză cu strat dublu de mucegai şi vin de când străbunica... (şi ai plătit cât nu face, dar nah... ai bani şi nu-ţi permiţi să te duci ca toţi sărăntocii la munte sau mai rău, să-l faci acasă), desigur că nu o să stai ca prostu' la masă. O să te distrezi (o să te distrezi ca un mic robot cu un cip placat cu aur şi cristale swarovski) de toţi banii (că aşa se cuvine maică). 
Bine, distracţia în cazul ăsta înseamnă ceva dans bălăngănit pe un ring de dans împreună cu alte specimene care au aruncat banii pe o petrecere extravagantă. Desigur, nu te poţi urca pe o masă şi să inviţi lumea la streaptes în timp ce tu desfaci primii nasturi de la cămaşă. 
Sigur o să vezi multe femei leşinând. Da' dacă se urcă o femeie pe masă şi îşi ridică rochia, va fi ca şi cum bărbaţii ar primi un bonus. (Bine, vine şi al doilea "bonus"... Vor avea un an de coşmar.)
Dacă eşti cu prietenii, atunci toată chestia asta se schimbă. Poţi face ceea ce vrei fără să leşine nimeni (bine, acum contează dacă îţi permiţi... că dacă sunt nişte prieteni d'ăia gata să te vorbească la toate colţurile, renunţă).

*** Nu face nimic din ceea ce ai regreta. 

Adică să nu bei o sticlă de vodka apoi să inviţi lumea la poker pe dezbărcatelea... sau eu ştiu ce ai vrea tu să faci, dar apoi ai regreta.
Sau mai rău... dap, există şi variante mai rele. Să fie un party organizat de firma unde lucrezi, iar tu să uiţi numărul paharelor, să te dai la vreo gagică pe care ai pus ochii mai demult şi să-i mai şi propui ceva porcos... sau să te duci la vreo tipă mai... hmm... care nu ţi se pare ţie prea atrăgătoare (şi să mai fie şi puţin grasă) şi să-i zici verde-n faţă: "Dă-te la o parte! Eşti grasă, graso." S-ar putea să ai o noapte magică... în care o să vezi steluţe verzi, albastre, roşii (şi nu, nu sunt artificiile)... apoi să vezi o lumină puternică (nu, încă nu ai murit, deşi ţi-ai fi dorit), apoi să te trezeşti băgat tot în ghips... Ce poate fi mai frumos decât atât?! Nimic altceva.

*** Nu lăsa totul pentru ultima clipă.

Adică să nu te înghesui cu alţi omi care au decis, la fel ca tine, să lase pe ultima sută de metrii cumpărăturile... Că doar câtă lume poa' să facă cumpărături pe ultima sută de metri?! 
Tu şi încă câteva sute, poate chiar depăşind lejer o mie de omi lasă-totul-pentru-ultima-clipă. Ăsta e spiritul sărăbătorilor... Să petreci o oră la casa de marcat, să dai coate, să începi să ţipi la tipa care tocmai a pus gheara pe bluza pe care o voiai şi tu... Să te ciocneşti de tot felu' de omi mai mici (cunoscuţi drept "copii") care urlă disperaţi în toate părţile cum să s-au plictisit şi că vor nu ştiu ce bobo... Şi îţi juri că la anu' nu mai faci cumpărături în ultima clipă, da' mai e până la anu' şi desigur că o să uiţi...

*** Nu uita să trimiţi felicitări celor dragi!

Da, e frumos... nu zic nu... şi ăsta e şi momentul potrivit ca după ce scrii un mesaj frumos (tehnica copy/paşte de pe net) să mai strecori şi subtil o superstiţie adresată persoanelor care îţi datorează bani: "Se zice că nu trebuie să te prindă anu' nou cu datorii." 
O să se "bucure" de felicitarea de la tine, sunt sigură.
Ah, da... celor care trebuie să le înapoiaţi bani să le scrieţi, tot la fel de subtil, ca: "Pe anul care vine, ar trebui să luăm totul de la 0. Să uităm de necazuri, de datorii...". Desigur, asta se aplică doar în cazul vostru, nu şi pentru cei care vă datorează bani.

*** Spuneţi "Mulţumesc!" când primiţi un cadou.

Da, mi se pare de bun simţ să spui "mulţumesc" şi apoi să te prefaci încântat de cadoul minunat  (în caz că nu-ţi place desigur). Şi apoi să foloseşti tehnica reciclare-cadou. Dar să ai grijă ca nu cumva să uiţi de la cine ai primit cadoul ăla odios şi să i-l dai înapoi. Ar fi culmea...

*** Respectaţi-le obiceiurile şi sărbătorile celor care au altă religie.

Desigur, mi se pare de bun simţ... nu? Acum nu spuneţi şi voi că Allah nu există, nu începeţi cu poveşti plictisitoare, nu vă aventuraţi într-o discuţie religioasă în care să vă băgaţi şi să vă scoateţi din religie că oricum voi sunteţi atei. Sau că acea cărticică numită Coran e un rahat, desigur... la fel ca Biblia. Sau mai ştiu eu ce vă trece prin mintea aia (după vreo câteva păhărele de alcooale, mă rog... cunoscute sub numele de cod: suc. "E doar suc dragă. Dacă am zis că nu beau, nu beau...").

*** Fiţi buni, pozitivi şi îmbrăţişaţi spiritul sărbătorilor. Integraţi-vă în atmosferă!

Păi e simplu să îmbrăţişaţi spiritul sărbătorilor.
Pentru femei:
Îmbrăcaţi un bărbat cu un fizic mai mult decât atrăgător, poate chiar un model  sau un tip după care tânjesc majoritatea fetelor de la acea petrecere ( faceţi chiar şi un mic "interviu" înainte de petrecere... adică să vedeţi cum arată, ce studii are... chestii d'astea, nu amănunte...). Apoi îl îmbrăcaţi în... ce vreţi voi sau poate fi chiar şi gol (partea cu gol e doar pentru petrecerile la care iau parte doar femeile) şi îmbrăţişaţi-l. El e spiritul sărbătorilor.
Pentru bărbaţi:
La fel ca în cazul femeilor ar trebui şi ei să facă un mic "interviu" din ăsta şi să aleagă o tipă şi apoi să o îmbrăţişeze...
Păi aşa zice acolo: "îmbrăţişaţi spiritul sărbătorilor"... Cee???!! Nu a specificat nimeni că acest "spirit" chiar trebuie să fie un spirit. De fapt, nimeni nu a specificat că nu poate fi chiar o persoană...
Şi partea cu "integraţi-vă în atmosferă"... Vedeţi şi voi ce iese şi în ce direcţie merge petrecerea şi vedeţi în ce fel... vă puteţi integra.

Cam atâta...
În rest, aveţi grijă fetelor cu ce vă îmbrăcaţi şi desigur să nu uitaţi de tona de parfum, machiajul strident, unghiile prea lungi, tocurile prea înalte, decolteul prea adânc (da' care decolteu de fapt?! mai bine zis... care haină?!!!)... şi alte chestii de-astea care nu vă pot lipsi.

Un an nou cât mai bun!

7 comentarii:

  1. da deci tu esti tu, dar la mine nu se aplica ca stau acasa deci iei ...oricum oameni buni luati aminte zappy stie ce stie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi eu tot acasă stau, doar că nu casa mea, dar tot acasă.
      Dap, Zappy ştie :>. Doar staţi să mă mai uit în globu' ăla magic :D.

      Ștergere
  2. =))))) Ce tareee.
    Chiar am ras copios la acest post , ca la multe altele de altfel . Ei dar facem revelionul cum sa nu-l facem , acasa . :)) Hm.. super , manuta sus cine leneveste la calculator (si) de revelion .
    An nou frumos ! :*

    RăspundețiȘtergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.