miercuri, 26 decembrie 2012

Visez...

          Câteodată îmi vin nişte idei... Mă gândeam într-o zi la cum ar arăta o carte scrisă de mine, şi nu mă refer la copertă ci la conţinut. Dar pentru a scrie o carte trebuie să ai talent, imaginaţie... să creezi o acţiune care să-i ţină cu sufletul la gură pe cititori pentru a nu abandona cartea, să ştii să detaliezi lucrurile astfel încât să-l faci pe cititor să aparţină acţiunii... Cel puţin pe mine asta mă atrage la o carte.
          Pe lângă faptul că dacă aş scrie o carte mi-ar lua mult timp, nici măcar nu ştiu dacă ar fi pe placul celorlalţi. Bine, nu ştiu dacă a mers vreun scriitor la sigur... că va da lovitura cu cartea lui, că o va vinde în înşpe'mii de exemplare sau mai ştiu eu ce... Poate că  mulţi au început să scrie dintr-o simplă joacă... Cine ştie?!
          Dacă aş scrie eu o carte ar fi una despre viaţa de adolescent. Despre conflictele dintre părinţi şi copiii aflaţi la vârsta adolescenţei care încearcă să-şi creeze personalitatea, să se descopere... O carte despre îngrădirea libertăţii, despre visele spulberate ale adolescenţilor... cum încearcă ei să înfrunte lumea, să se descurce singuri... Despre iubirea adolescentină care e diferită faţă de iubirea "oamenilor mari" şi cum totul e simţit cu mai multă pasiune... Despre cum se vede lumea prin ochii unei persoane aproape matură care se luptă cu ideile celorlalţi legate de modul în care ar trebui să-şi croiască drumul prin viaţă... Despre promisiuni, eşecuri, neîncredere... Despre distracţia "periculoasă", anturaj şi prieteni falşi... Aş scrie despre tot ceea ce însemnă adolescenţă...
           Cât de visătoare sunt. Nu o să scriu niciodată o carte. Nu am talentul necesar. Eu nu pot face lucruri simple, dar să mai scriu şi o carte?! Renunţ înainte de a începe... Tipic mie.

5 comentarii:

  1. cine te opreste sa o faci ai atatea exemple despre adolescenti cu preocupari diferite cu nelinisti diferite...
    stiu:) tipic tie cum vine o provocare te bagi inapoi in carapace...deasta nu ne intelegem..uneori

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Şi chiar dacă am atâtea exemple şi chiar eu sunt propriul meu exemplu, tu crezi că o carte se scrie aşa... simplu?!
      Ştii... ai fi bună de personaj din carte :D.

      Ștergere
    2. pai da iti faci o mica schita si dai start.
      de ce as fi, ca am dilele adolescentine continue:))? Cred ca da

      Ștergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.