sâmbătă, 25 august 2012

Ce contează mai mult?

    Oare ce contează mai mult la o persoană? Aspectul exterior sau cel interior? (nu mă refer dacă are ficatul bun, sau dacă are splina întreagă. sau plămânii curaţi... mă refer la suflet...). Atunci când îţi cauţi o parteneră/un partener... ce te interesează mai mult... cum arată la exterior sau cum gândeşte/se comportă etc.? Da, ştiu, veţi spune că toate sunt importante... da' dacă aţi avea de ales doar între aspect interior şi exterior, ce aţi alege? Ştiu că dragoste cu sila nu se poate... Şi chiar dacă partenerul e "foarte frumos" interior, dar la exterior e praf... tot l-aţi alege?
   Vouă fetelor,  vă place ca băiatul să fie numai pacheţele, pacheţele... să fie bine bronzat, să poarte ochelari de soare, să-şi aranjeze părul cu gel, să se îmbrace după ultima modă, să conducă o maşină de fiţe... şi să aibă capul ăla gol? (Acum contează... dacă şi fetele sunt din aceeaşi categorie cu ei, adică: machiaj strident, botox, silicoane, haine porno... etc...). Dacă nu aparţineţi acestei categorii i-aţi alege pe ei?? 
Eu niciodată nu m-aş vedea interesată de un astfel de băiat... Nu e genul meu... şi nici nu va fi. Prefer ceva simplu, da' totuşi complex. Prefer pe cineva care poate lega două vorbe fără a repeta de 5 ori într-o propoziţie cuvintele: "marfă", "mişto", "tare"...
   Băieţi, voi preferaţi o fată care se îmbracă ca o curvă, care arată trăznet cu machiaj.. şi care nu ştie să lege două propoziţii da' dă din fund de te înnebuneşte?? Preferaţi astfel de fete? Cu celelalte care nu arată la fel de.. bine, v-ar fi ruşine să ieşiţi în oraş? Vă e frică să nu vă facă de râs că nu e atât de atrăgătoare ca prietena lu' X şi nu poartă fuste din alea scurte şi tocuri înalte?? 
   Ah, da, astfel de persoane ar fi potrivite pentru o relaţie de o noapte, de o lună... da' când te gândeşti că vei sta poate toată viaţă alături de ea (desigur, există şi divorţ...) parcă nu mai e aşa de bine...
   Contează şi aspectul exterior, nu zic nu, da' fiecare persoană vede cu alţi ochi restul persoanelor. Privirea, gesturile, zâmbetul unei persoane, pentru unii pot fi chestii banale, neîndemânatice, urâte chiar... Nu toţi avem aceeaşi părere despre o persoană anume. Pentru a cunoaşte o persoană mai bine trebuie să-i afli modul de gândire... de acţionare în diverse situaţii... modul de exprimare, modul de a se comporta... şi chiar dacă alţii spun că partenerul tău/partenera ta nu arată chiar aşa de bine... în ochii tăi arată cel mai bine. E sufletul tău...
Atunci când iubeşte, defectele partenerului pot deveni calităţi în ochii tăi...

   "Frumuseţea fizică e trecătoare, dar frumuseţea minţii, bogăţia spiritului şi căldura acestuia nu se pierd niciodată, ci cresc cu anii."

4 comentarii:

  1. fara aroganta dar in prima faza exteriorul conteaza
    nu e obligatoriu ca ala cu masina de fitza sa fie prost...
    nu e obligatoriu ca aia sa fie proasta este una adina barbu parca privesteo cum vorbeste
    si conteaza sa arati si bn pt un baiat ma lasi...tiam zis faza cu bazinu da
    in concluzie conteaza tot. nu trebuie sa fie inteligent da urat ca dracu nici frumos de tot da prost de rupe... ceva din amandoua intelegi:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate cuiva să i se pară persoana pe care o iubeşti că are numai defect, dar pentru tine să fie perfect, să fie exact ce îţi doreşti. Poate pentru tine e singura persoană care te faci cu adevărat fericit/ă, iar asta e tot ce contează.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Flory: 1. Da, contează şi aspectul fizic... dar aspectul LUI ar fi pe placului oricărei fete??
    2. Ah, nu, nu e obligatoriu... da' arată-mi tu mie un tip cu maşină tare şi care se comportă gen "Jonny Bravo" şi care să-ţi predea noaptea-n pat fizica cuantică.
    3. Frumoasă şi deşteaptă mai rar... Priveşte fetele alea care se îmbracă sumar... şi mai vorbim pe urmă ce se află în mintea lor...
    4. Da, contează să arăţi şi bine în faţa lui... da' dacă el te place cu adevărat oare de ce s-ar uita după fundul alteia? (pentru că-s nesimţiţi :D)
    5. Da. Pot spune că tot contează... dar prefer pe cineva care arată bine în ochii mei, deşi în ochii altora nu... şi cu care nu mi-ar fi ruşine să fiu văzută...


    RăspundețiȘtergere
  4. @Alexandra: Eu merg pe principiul că dacă iubeşti pe cineva, îl accepţi atât cu calităţi cât şi cu defecte... (deşi, uneori, defectele din ochii altora la adresa partenerului/partenerei tale devin în ochii tăi calităţi).
    Şi dacă iubeşti o persoană cu adevărat e suficient doar prezenţa ei pentru a fi fericit... :).

    RăspundețiȘtergere

Zâmbeşte şi tastează!

 
Copyright (c) 2010 Zdrăngăneli and Powered by Blogger.